Mèdia 29/06/2012

'New York Crimes', el videojoc més premiat de Gamelab 2012 amb quatre premis Pulgas

La saga 'Final Fantasy' s'ha endut el premi llegenda i el creador de 'Gran Turismo' el guardó d'honor que concedeix la trobada internacional

Ara
2 min
Aficionats als videojocs a Gamelab / ACN

BarcelonaLa fira de videojocs Gamelab 2012 ha concedit aquest dijous a la nit la cinquena entrega dels Premis Nacionals a la indústria del videojoc. L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Interactives ha sigut l'encarregada d'atorgar els Pulgas, nom que reben els seus guardons, inspirat en el primer protagonista d'un videojoc espanyol, de l'any 1983. 'New York Crimes', de Pendulo Studios, ha estat el videojoc més premiat, amb quatre Pulgas, seguit per 'Reality Fighters', de Novarama, i 'Zack Zero', de Crocodile Entertainment, amb dos guardons per a cadascú. El premi d'honor de l'Acadèmia ha estat concedit a Kazunori Yamauchi, creador de la saga de jocs de carreres 'Gran Turismo', i a Hironobu Sakaguchi, li han donat el premi llegenda, per 'Final Fantasy'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El teatre Artèria Paral·lel ha estat la seu de la gala de la Fira Internacional del Videojoc i l'Oci Interactiu, que ha conduit Alex O'Dogherty. Pendulo Studios ha estat la més reconeguda de la nit amb el seu videojoc sobre mort i satanisme, 'New York Crimes'. La producció s'ha endut els Pulgas a millor joc de l'any, millor joc d'ordinador, millor direcció artística, i millor música original. En consola de sobretaula i producció novell, l'heroi 'Zack Zero', de Cocodrile Entertainment, ha resultat premiat.

Jocs a les xarxes

'Reality Fighters' és el millor joc de consola portàtil. S'ha destacat la feina que han fet els seus creadors amb el guardó a la tecnologia més innovadora. En el cas dels navegadors, 'Desafío Champions', de Kotoc (i RTVE.es com a editor), s'ha endut el premi; en 'smartphones' i tauletes, el premi ha estat per al conegut joc de les bombolles 'Supermagical', i en xarxes socials, per a les guerres de 'Social wars', al qual es pot jugar a través de Facebook.

Videojocs d'animació

'Afterzoom' ha estat considerat el videojoc amb un millor disseny, pel seu efecte de convertir la càmera de les vídeo consoles Nintendo en un microscopi. La trajectòria de 'Les aventures de Tintín', sota el títol d''El secret de l'unicorn', ha rebut el guardó en l'àmbit de videojocs d'animació.

Premi per al 2D

Ja en les categories de Pulgas especials, Sony Computer Espanya ha rebut el reconeixement com a millor producció i també el guardó de la premsa, amb la seva producció 'The mistery team: cazadores de pistas'. El públic ha donat suport a UNEPIC de Francisco Téllez de Meneses, el joc de rol en 2D.

stats