Nickelodeon converteix Bob Esponja en símbol LGTBI

El personatge animat s'ha convertit en un dels protagonistes de la campanya del mes de l'Orgull

En plena celebració del mes de l'Orgull LGTBI, la cadena Nickelodeon ha optat per convertir Bob Esponja, un dels seus personatges més estimats, en símbol de la comunitat. "Celebrem l'Orgull amb la comunitat LGTBQ+ i els seus aliats aquest mes i tots", assegurava el canal infantil en un tuit recent que anava acompanyat d'una foto de Bob Esponja, juntament amb la de dos personatges més. A la publicació, l'esponja de mar apareix lluint els colors de l'arc de Sant Martí, el símbol de la comunitat.

A més de Bob Esponja, el tuit de Nickelodeon inclou una foto de l'Avatar Korra, protagonista de la sèrie d'animació La leyenda de Korra. El personatge s'identifica com a bisexual, segons van confirmar els autors del còmic en què es basa la sèrie,  Michael DiMartino i Bryan Konietzko. 

La identitat sexual de Bob Esponja ha sigut un tema recurrent de debat al voltant de la sèrie des de l'estrena, el 1999. El creador del dibuix,  Stephen Hillenburg, sempre va assegurar que es tractava d'un personatge asexual i que, per això, la sèrie mai havia inclòs cap mena de trama amorosa. Tot i així, molts fans han entès el tuit de Nickelodeon com la confirmació que Bob Esponja és gai. 

L'any 2012 Ucraïna va assenyalar Bob Esponja com una sèrie d'animació adreçada "a la destrucció de la família i a la propaganda del vici" perquè un estudi de la comissió de defensa de la moral local considerava que l'esponja de mar animada era homosexual.