PREMSA EN CATALÀ
Mèdia 29/06/2017

La Nit de les Revistes viu la seva edició més internacional

Els premis van reconèixer la periodista Txell Feixas, corresponsal de la CCMA al Pròxim Orient

Alejandra Palés
3 min
La Nit de les Revistes viu  la seva edició més internacional

BarcelonaLa Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals va reivindicar ahir el paper cabdal dels mitjans en la cohesió d’un país durant la celebració de la Nit de les Revistes. La trobada anual, que celebra la feina de les publicacions dels Països Catalans, va viure la seva edició més internacional gràcies a uns guardons que van reconèixer, per primera vegada, la tasca de professionals que han contribuït a posar Catalunya en el mapa en diferents àmbits. El músic letó Mārtiņš Brauns, el polític socialdemòcrata alemany Bernhard von Grünberg i la corresponsal de la CCMA al Pròxim Orient, Txell Feixas, van rebre els primers premis d’abast internacional.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant la gala, Germà Capdevila, vicepresident de la federació, va ressaltar el gir internacional dels premis. “En un moment clau del país, hem cregut convenient aixecar la mirada i projectar els premis dels editors de premsa, revistes i digitals més enllà de les nostres fronteres”, va explicar. Capdevila va reiterar el compromís de l’associació amb el país assegurant que “els mitjans són un altaveu imprescindible per a una cultura i una llengua que encara tenen molt camp per córrer”. Amb el lema “Som la veu, som país, som futur”, la gala, presentada per Màrius Serra, va voler recordar que els mitjans i els professionals de la informació són “indispensables per col·locar Catalunya en el lloc que li pertoca en el context europeu i mundial”.

En el seu discurs, Txell Feixas, que va rebre el premi en la categoria de Comunicació, va fer una defensa de la xarxa de corresponsals de la CCMA i va demanar prioritzar la mirada des de l’exterior. La periodista va dedicar el premi als protagonistes de les històries que expliquen: “A vegades amb la sensació que els robem una part de la seva vida”. El jurat va destacar que el premi de Feixas vol ser un reconeixement a tots els corresponsals de mitjans públics que “amb la seva feina permeten que el país tingui una televisió i una ràdio públiques que poden parlar d’igual a igual amb els mitjans internacionals més importants del món”.

Per la seva banda, Bernhard von Grünberg, premi Societat, es va mostrar sorprès i agraït pel seu guardó, que va interpretar com un reconeixement al seu “compromís personal amb Catalunya en aquesta època plena de conflictes”. De Mārtiņš Brauns, premi Cultura, es va destacar la seva feina per posar Catalunya a l’agenda mediàtica bàltica.

En l’apartat dels mitjans de comunicació, la capçalera 'Petit Sàpiens', que acosta la història als nens, va rebre el guardó a la millor revista. Nascuda l’estiu passat, vol contagiar la passió pel passat als més petits amb reportatges adaptats i continguts que busquen aportar coneixement des de la diversió. 'La . També va haver-hi temps per rendir homenatge a tres publicacions amb 25 anys d’història: 'La Vila', publicació del Baix Montseny; 'Mètode', la revista de divulgació de la Universitat de València, i 'Llengua Nacional'.

Les millors portades

Les grans incògnites de la nit era saber quines publicacions rebien el guardó a la millor portada en les categories de premsa i revistes, dos premis decidits pels convidats a l’acte. La portada de la 'Revista de Banyoles' va ser la favorita en l’apartat de premsa, en el qual competia amb 'El 855', 'Avenç del Palau Anglesola', 'L’Om', 'Nova Tàrrega'.

En l’àmbit de les revistes, la guanyadora va ser 'El Tatano', que es va imposar a 'D’Estil', 'Dialogal', 'Entreacte' i 'Mètode'.

stats