La Nit de l'ARA anuncia el llançament de la beca Carles Capdevila

L'Hospital Clínic i Barcelona Tech City, reconeguts amb els premis Tatiana Sisquella i Ignasi Pujol

L'ARA celebra aquest vespre el seu setè aniversari, que es compleix demà, amb una festa que, com és tradició, té lloc al Palau de Música i culminarà amb un concert de Sopa de Cabra per al qual ja s'han exhaurit les entrades. 

Durant la celebració s'ha fet entrega del premi Tatiana Sisquella, dedicat a la contribució social, i el guardó Ignasi Pujol, que reconeix un projecte d'emprenedoria. Enguany, el primer guardó ha estat concedit a la Comissió de Violència Intrafamiliar i de Gènere de l'Hospital Clínic, mentre que el segon ha anat a parar a mans del clúster tecnològic Barcelona Tech City. 

En l'acte també s'ha anunciat el llançament de la beca Carles Capdevila, dedicada al director fundador del diari, que es concedirà anualment a un projecte educatiu i de cura a les persones. Aquest ajut, dotat amb 20.000 euros i posat en marxa en col·laboració amb la Fundació La Caixa, neix amb la voluntat de mantenir viu el llegat de Capdevila, que durant tota la seva trajectòria professional va mostrar el seu compromís amb el món de l'ensenyament i que, durant els últims anys, va reivindicar el paper, sovint anònim, del personal sanitari que té cura dels pacients. 

Antoni Bassas, presentador de l'acte, ha fet referència a la mort de Carles Capdevila assegurant que la seva pèrdua ha afectat a la redacció, però també a la comunitat lectora de l'ARA. "Volem recordar-lo amb un somriure", ha explicat Bassas, que ha afirmat que la celebració d'aquest vespre també s'ha d'entendre com un homenatge al director fundador. Ferran Rodés, president de l'ARA, també va tenir un record per Capdevila. 

En un any especialment intens informativament, la directora de l'ARA, Esther Vera, s'ha felicitat pel treball rigorós desenvolupat pel diari. "Hem treballat molt, amb rigor, per desenvolupar l'estil ARA d'explicar les coses", ha dit. 

La Nit de l'ARA ha comptat amb l'assistència de la presidenta de la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. 

L'acte també ha volgut tenir un record pels vuits membres de la Generalitat empresonats, així com per Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, reservant una fila zero assenyalada amb llaços grocs. "En condicions normals, ells estarien aquí", ha recordat Bassas. 

  • Etiquetes