PAREU MÀQUINES

No diguis cunyat engarjolat fins que sigui al sac i ben lligat

Escepticisme a la premsa catalana sobre l'imminent ingrés d'Urdangarin a la presó

A Madrid, tres diaris donen per fet que Iñaki Urdangarin ingressarà a la presó. Són 'El Mundo', 'La Razón' i l''Abc'. El més pietós –o potser prudent– és 'El País', que es limita a consignar que "el Suprem condemna Urdangarin a cinc anys i deu mesos". Fins al subtítol no hi surt la paraula clau 'presó', que és la clau de tot plegat, tenint en compte que el cunyat del rei ja tenia condemna i, per tant, el que faltava veure era si el prevaricador, malversador, traficant d'influències, defraudador i autor de dos delictes fiscals –segons la sentència– havia de visitar la garjola o podia seguir vivint a la seva luxosa vida ginebrina. Això sí, l'editorial es destaca en portada i porta per títol "Ciutadà Urdangarin". Perquè ja se sap que la justícia espanyola és igual per a tothom –sobretot per a l'inviolable– i que el gendre de Joan Carles no ha gaudit de caaaaaap privilegi.

En tot cas, a la premsa catalana hi ha molt més escepticisme. Només 'El Periódico' assegura que el multidelinqüent passarà temps entre reixes, mentre que 'La Vanguardia', 'El Punt Avui' i l'ARA es curen en salut i el situen "a un pas" o "a les portes" de la presó. Hi ha un punt (diria que inconscient) de reserva i prevenció. O potser és l'escarment de saber amb quina arbitrarietat es mouen aquestes coses. Deu ser el seny català que darrerament només s'invoca des de l'unionisme. Urdangarin té cinc dies per ingressar a la presó i els diaris catalans, com Sant Tomàs, s'esperaran a veure si efectivament hi va o es marca un Valtonyc.

Àlbum de titulars

"Un restaurant d'Arkansas fa fora un nen sense braços per menjar amb els peus" ( 'La Vanguardia'). I també el destacat: "Nosaltres li rentem els peus, al nostre fill. M'agradaria saber si la resta de clients es netegen les mans", diu la mare.

Més continguts de