TECNOLOGIA
Mèdia 24/08/2011

Nokia anuncia el llançament de tres 'smartphones' amb el nou Symbian Belle

Els models de Nokia 700, 701 i 600 inclouran la nova versió del sistema operatiu, que integra el sistema NFC per compartir dades a curta distància

Redacció
1 min

BarcelonaNokia ha anunciat el llançament de tres nous telèfons intel·ligents (smartphones) amb la nova versió del seu sistema operatiu, el Symbian Belle. Així ho ha explicat Colin Giles, vicepresident i director comercial de Nokia, durant un acte aquest dimecres a Hong Kong, i que serveix d'aperitiu per a la convenció mundial Nokia World que es farà a Londres els dies 26 i 27 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els models 700, 701 i 600 de Nokia seran els tres primers dispositius que faran servir Symbian Belle, que segons ha explicat Giles, inclou com a principal novetat la integració del sistema NFC (Near Field Communication), una tecnologia de comunicació sense fils que permet intercanviar dades entre dispositius situats a una distància de menys de 10 centímetres. Els smartphones estaran dotats amb un processador d'1 GHZ i el preu de sortida oscil·larà entre els 180 i els 290 euros (segons el model).

Giles ha aprofitat la comparaixença d'aquest dimecres per anunciar el llançament imminent de més dispositius amb el sistema Belle, del qual aniran sortint més versions amb el programari actualitzat.

Amb la regeneració del sistema Symbian, Nokia pretén frenar la fuga massiva d'usuaris cap a altres plataformes –majoritàriament Android i iOS d'Apple– i recuperar part dels consumidors de smartphones.

stats