ELS PRESSUPOSTOS DELS MITJANS PÚBLICS
Mèdia 27/05/2011

Nou intent d'evitar acomiadaments a Catalunya Ràdio

Auri Garcia Morera
2 min

Barcelona.Els treballadors de Catalunya Ràdio tornaran a valorar la proposta de conveni que inclou retallar un 5% dels sous per evitar els acomiadaments a l'emissora. Ara fa una setmana la plantilla va decidir en referèndum rebutjar aquesta proposta, cosa que va fer que dimecres el consell de govern decidís iniciar el procediment per fer acomiadaments. Aquesta seria l'única alternativa a la rebaixa dels sous per assolir els objectius de reducció de la despesa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons la versió difosa ahir pel comitè d'empresa, ara el consell de govern ha acceptat modificar certs aspectes de la proposta per igualar-la a la de TV3, amb un 3% d'increment salarial per al 2010 i amb l'explicitació detallada de la plantilla reconeguda. El comitè, que assegura que sempre ha estat obert a la reducció del 5% dels sous, tornarà a traslladar la proposta als treballadors perquè es tornin a pronunciar sobre aquesta qüestió.

El consell de govern, per contra, assegura que l'equiparació amb la proposta de TV3 ja es va plantejar el 19 de maig, i que ara són els representants dels treballadors els que han reconsiderat la seva posició. Segons el comunicat del consell de govern, davant la necessitat d'avançar en el procés i a l'espera que es conegui la posició definitiva dels treballadors, el director general ja ha començat a dissenyar el pla d'acomiadaments i a valorar de quins llocs de treball es prescindiria. En qualsevol cas, però, la xifra de treballadors que serien acomiadats no està fixada.

Les privades culpen la pública

Coincidint amb les notícies sobre el futur de les ràdios públiques, l'Associació Catalana de Ràdio (ACR), que agrupa les privades, va difondre un informe sobre les dades d'ocupació dels seus socis. Aquest informe destaca que en els últims tres anys les privades han acomiadat 109 treballadors directes i 77 d'indirectes. Segons el president de l'entitat, "no hi ajuda la competència del sector públic, especialment de Catalunya Ràdio, doblement finançada, fent competència deslleial i amb preus de rebaixa".

stats