Mèdia 05/08/2012

Nou rècord per a l'edició digital de l'ARA, l''online' líder en català

Ara
2 min
El seu primer mes en actiu, l'ARA digital va assolir unes xifres mai aconseguides per un online català.

BARCELONAL'Ara.cat va tancar el juliol tornant a superar el seu propi rècord d'audiència, que és també el rècord de qualsevol diari digital en català. En concret, va aconseguir 1.206.243 navegadors únics, segons dades de Nielsen pendents de certificar per l'OJD. L'anterior fita, al maig, va ser d'1.135.666 navegadors únics. L'Ara.cat és també líder en visites (4 milions), pàgines vistes (15 milions) i temps mitjà d'estada a la pàgina (13 minuts i 40 segons).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquesta última dada és molt rellevant en el sector publicitari, perquè és la que indica si els usuaris que consulten l'edició digital del diari hi tenen una relació superficial o profunda. Els competidors de l'ARA tenen unes mitjanes de permanència compreses entre els 2 minuts i 51 segons i els 8 minuts i 21 segons.

El segon mitjà digital més seguit al juliol és el 3/24 (amb 737.042 navegadors únics). El segueixen Nació Digital (550.745), El Punt/Avui (546.352) i Vilaweb (519.988). La resta de premsa digital en català se situa per sota dels 300.000 navegadors únics mensuals.

Líder des del principi

L'Ara.cat es va posar en marxa el novembre del 2010 i ja durant el seu primer mes de vida va convertir-se en líder d'audiència, amb unes dades mai assolides per un diari online en català.

Des d'aquells 527.269 navegadors únics es va anar creixent i el novembre del 2011 es va superar la barrera psicològica del milió de navegadors. L'audiència del diari en paper també segueix creixent, segons les últimes dades fetes públiques pel Baròmetre de la Comunicació i la Cultura.

L'última onada, presentada a finals de juliol, atorga 116.000 lectors diaris a l'ARA, un creixement de 7.000 lectors respecte a les dades anteriors, fetes públiques al març, la qual cosa suposa un creixement del 6,4%.

El diari és, a més, l'únic generalista que guanya lectors entre els que s'editen a Catalunya. Aquestes dades corresponen a Catalunya i no sumen els lectors que té al diari al País Valencià i les illes Balears.

Segons el Baròmetre, l'ARA és ja el tercer diari generalista en català a les demarcacions de Barcelona, Tarragona i Lleida, només per darrere dels diaris La Vanguardia i El Periódico .

stats