CITA CLÀSSICA DE LA RÀDIO I LA TELEVISIÓ
Mèdia 01/12/2011

Els Ondas més reivindicatius

El periodisme, amb demandes incloses, va protagonitzar ahir la gala dels Ondas. Els professionals de la ràdio esportiva van reclamar poder entrar als camps. Els dels mitjans públics, respecte pel model.

Natalia Araguás
2 min
"MOLTA REPERCUSSIÓ" 
 El convidat té una "repercussió enorme", va destacar Om: no només genera titulars, sinó també debat entre  els espectadors.

BARCELONA.No són temps tranquils, tampoc al món de la comunicació. Així va quedar palès ahir a la 58a gala dels premis Ondas, que va celebrar-se al Gran Teatre del Liceu, amb Michael Robinson i Gemma Nierga com a presentadors. La demanda d'uns mitjans públics de qualitat i el conflicte entre la ràdio esportiva i la Lliga de Futbol Professional -que a la pràctica manté els professionals fora dels camps de futbol- van estar presents a la cerimònia. També va ser notable la presència de catalans al palmarès: Albert Om (programa de televisió no estatal), Jordi Basté (trajectòria) i Jordi Évole (presentador televisiu).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Ens agrada molt treballar per a la televisió pública del nostre país i fer-ho en català", va defensar Albert Om en aquesta llengua en recollir el premi al millor programa de televisió no estatal. "Sou collonuts", va dir per felicitar el seu equip, part del qual l'acompanyava a l'escenari. Al matí, a la tradicional recepció amb els premiats al Palauet Albéniz, Om va reconèixer com a "molt probable" una tercera temporada d'El convidat. El periodista va destacar "la repercussió enorme" del programa i la seva capacitat per generar debat. També va obrir la porta a exportar el format a cadenes estatals. "Poden passar coses així i aviat", va pronosticar. "Sempre és un orgull", va afegir.

Com s'hi havia compromès al matí, Jordi Basté va retre homenatge durant el seu parlament a la ràdio esportiva, de la qual procedeix. Segons Basté, "la improvisació, el ritme i el desvergonyiment", inherents a aquestes retransmissions, són també les millors qualitats del mitjà. "S'ha d'arribar a un acord entre els clubs i les emissores perquè els periodistes puguin treballar", va considerar en declaracions als periodistes. En recollir l'Ondas, els representants de la ràdio esportiva van desitjar que "aviat" puguin desenvolupar amb "normalitat" la feina, en comptes de fer-ho "des d'un balcó, un bar o una terrassa".

Jordi Évole va endolcir el seu discurs amb la companyia de la seva sogra, fan declarada d'Ana Rosa Quintana, a qui havia portat unes croquetes. "Jo li vaig dir: «Aurora, que hi haurà càtering després». «Vés a saber, amb les retallades...» Avui no ha vingut Artur Mas, però sí Duran i Lleida", va bromejar el presentador. Acte seguit, va afegir: "M'acabo de tancar les portes de TV3, però tal com la pensen deixar... No crec, per això, que la deixin pitjor que la Televisió de l'Hospitalet" [que dilluns passat anunciava el seu tancament]. En representació dels serveis informatius de TVE, el seu director, Fran Llorente, va reivindicar que hi ha "milions d'espanyols que avui se senten orgullosos d'una TVE lliure i honesta". A l'escenari, Ana Pastor, Pepa Bueno, María Casado i Ana Blanco l'acompanyaven.

stats