LA TELEVISIÓ ALS ESTATS UNITS
Mèdia 31/12/2010

Oprah Winfrey obre el seu propi canal

Té una fortuna de 2.700 milions de dòlars, està considerada una de les dones més poderoses del món i els seus negocis inclouen una ràdio i una productora de cinema. Demà, l'imperi serà encara més gran.

Auri Garcia Morera
2 min

Barcelona.La presentadora nord-americana Oprah Winfrey és a punt d'afegir al seu imperi l'última peça que li faltava: una cadena de televisió pròpia. Es dirà OWN, que significa pròpia i que són les sigles de The Oprah Winfrey Network, o el que és el mateix, la cadena d'Oprah Winfrey. Serà un canal de televisió per cable i començarà les seves emissions demà, 1 de gener.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Però, qui és Oprah Winfrey, i com ha arribat fins aquí? Oprah va començar en una emissora de ràdio local quan encara anava a l'institut i va anar escalant fins a estrenar un programa de televisió per a tots els Estats Units l'any 1986.

The Oprah Winfrey show va començar centrat en temes del cor, però aviat va arraconar les xafarderies i va incorporar qüestions socials diverses i un vessant espiritual i d'autoajuda. Avui, el programa va per la vint-i-cinquena temporada i Oprah s'ha convertit en multimilionària i en tota una icona global.

Segons la revista Forbes , té una fortuna de 2.700 milions de dòlars i és la tercera dona més poderosa del món, per davant d'Angela Merkel i Hillary Clinton. El canal de negocis CNBC ha batejat la seva influència en l'èxit o el fracàs d'un producte com l' efecte Oprah . Un efecte que té un pes especial en el món editorial, amb increments molt grans en les vendres dels llibres que recomana al club de lectura del programa. Oprah va tenir una influència especial en els hàbits de lectura de les dones negres del seu país. Recentment, la Casa Blanca ha reconegut la seva contribució "a l'enriquiment de la cultura als Estats Units", amb una cerimònia en què també va ser guardonat Paul McCartney.

La joia de la corona

Després de posar en marxa un programa de televisió en obert, dues revistes, una emissora de ràdio per satèl·lit, una productora de cinema i fins i tot una botiga de venda de merxandatge, Oprah es convertirà demà en la primera presentadora de la història que té un canal de televisió propi. "Tot el que he fet fins ara m'ha preparat per a aquest moment, per a aquest llançament", ha declarat a The New York Times .

OWN girarà entorn dels mateixos temes que el programa de televisió en obert, i la presentadora no en serà l'única protagonista però hi tindrà un paper molt destacat. Especialment a partir del proper 9 de setembre, el dia en què Oprah posarà punt final al programa de televisió en obert. A partir de llavors, presentarà un programa d'entrevistes en horari de màxima audiència, que s'emetrà en exclusiva al seu canal de televisió per cable.

El mitjà de distribució és el que més preocupa els responsables d'OWN. El gran repte del canal és que el públic sigui capaç de trobar-lo entre l'enorme oferta del cable. Si tots els fans d'Oprah el sintonitzen, serà un èxit.

stats