Televisió
Mèdia 28/02/2012

La gala dels Oscars va tenir gairebé 40 milions d'espectadors als EUA

La dada supera l'audiència de l'any passat i trenca una tendència a la baixa des del 2007

Reuters
1 min
Jean Dujardin recull l'Oscar al millor actor pel seu paper a 'The Artist'. GETTY

Los AngelesMés de 39 milions de ciutadans nord-americans van veure la cerimònia dels Oscars d'aquest diumenge, la qual cosa suposa un augment respecte al 2011, malgrat que alguns crítics van considerar que l'espectacle va ser passat de moda i que la guanyadora de l'estatueta a la millor pel·lícula, la cinta muda francesa 'The artist', havia estat vista per poca gent als Estats Units.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'emissió televisiva, de més de tres hores, va tenir, de mitjana, 39,3 milions d'espectadors, segons les primeres xifres fetes públiques dilluns. La cadena ABC destaca que és l'audiència més elevada des del 2007, per davant dels 37,7 milions de l'any passat.

La gala dels Oscars és habitualment un dels esdeveniments televisius més vistos de l'any als Estats Units, però durant els darrers anys les xifres havien disminuït, especialment quan grans èxits de taquilla no estaven nominats als premis principals. En aquesta ocasió, però, la transmissió va trencar la tendència, i va aconseguir una audiència similar a la que va tenir la gala dels premis Grammy (39,9 milions d'espectadors als Estats Units).

stats