Periodisme
Mèdia 05/08/2011

El periodista detingut a la manifestació d''indignats' d'ahir a Madrid ha quedat en llibertat

El mitjà pel qual treballa, Lainformacion.com, explica, que després d'haver passat tota la nit detingut per un delicte de desobediència, aquesta tarda ha quedat en llibertat

Redacció
2 min

BarcelonaEl fotògraf del diari digital Lainformacion.com, Gorka Ramos, va ser detingut ahir a la nit mentre cobria via Twitter la manifestació d'un grup d'indignats que protestaven a prop del ministeri de l'Interior pel desallotjament de l'acampada de la Puerta del Sol, a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Gorka Ramos ha manifestat a les portes de la comissaria, segons Lainformacion.com, que "el tracte policial ha estat bo" i, segons el seu advocat, Gorka es troba bé, però "molt sorprès" per tot el què ha succeït.

Fonts policials han indicat que Ramos va ser detingut acusat d'un delicte de desobediència a l'autoritat després de que escupís i insultés uns agents que li havien demanat que abandonés la zona on es trobava i se situés amb la resta de periodistes.

Les imatges publicades avui a Elmundo.es mostren com van colpejar el periodista, i que en el moment de la detenció tenia sang a la cara.

Lainformacion.com afirma, també, que Ramos "portava l'acreditació de premsa i el DNI per estar convenientment acreditat", i denuncia que ni la policia ni el ministeri de l'Interior han respost a les demandes d'explicacions del mitjà.

A la xarxa, els fets s'han convertit en un gran tema de conversa durant el dia d'avui, i el hashtag #periodistadetenido ha estat aquest divendres al matí el primer trending topic a l'Estat.

Per la seva banda, segons informa Efe, des del Partit Popular, el seu vicesecretari de Comunicació, Esteban González Pons, ha exigit al govern espanyol que aclareixi "immediatament" els fets, i assegura que la policia està cometent "gravíssims errors" perquè "no actua quan ho ha de fer i sobreactua quan no ho ha de fer".

stats