Publicitat
Publicitat

El PP inicia els tràmits per tancar Ràdio i Televisió de Mallorca

La clausura suposarà acomiadar els 115 treballadors que té l'ens públic mallorquí

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat, amb els vots del PP, iniciar els tràmits per tancar Ràdio i Televisió de Mallorca (RTVM), el que suposarà la primera clausura d'un ens públic de aquestes característiques a Espanya. Això suposarà l'acomiadament dels prop de 115 treballadors d'un organisme, que per al PSOE és "viable pressupostàriament".

L'organisme de ràdio i televisió depenent del consell es va crear durant la legislatura 2003-2007, quan el Consell era presidit per Unió Mallorquina, en coalició amb el PP. Segons la presidenta del Consell, Maria Salom el tancament és una promesa electoral del PP i no constitueix "un capritx", sinó "una necessitat" per la mala situació econòmica.

Els arguments del PP per tancar l'ens són: el seu alt cost econòmic, la duplicitat de serveis que suposa, la necessitat de fer front a altres actuacions més urgents i el seu "escassa repercussió social".

Durant el debat, el conseller socialista Jaume Garau ha afirmat que l'ens és viable econòmicament i només costa al Consell 9,5 milions anuals d'un pressupost de més de 400. Els socialistes xifra entre 6 i 9 milions el cost de tancar RTVM, dels quals al voltant de 2 milions corresponen a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà els treballadors, 2 més a la rescissió de contractes amb proveïdors, entre 1 i 2 milions que costarà a les arques públiques el possible tancament d'altres empreses i entre 1,5 i 2 milions el cost per a la Seguretat Social dels treballadors que vagin a l'atur.

En contra a aquests arguments, el vicepresident del Consell, Joan Rotger, ha explicat que RTVM té un deute de 21 milions d'euros que, si segueix al ritme actual de creixement, arribarà als 40 milions a final de legislatura. A més, aquest ens públic suposa, segons l'escrit aprovat avui, una "evident duplicitat" amb la radiotelevisió autonòmica IB3, ja que tots dos presten "un mateix servei en uns temps que impliquen fer un esforç d'austeritat".

En el ple hi han estat presents diversos treballadors de RTVM amb samarretes reclamant que no es tanqui l'ens, que dóna feina, segons Garau, no només als seus 115 empleats, sinó a unes 40 entitats, entre empreses audiovisuals i institucions.

Postveritat

Etiquetes

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT