NOVES TECNOLOGIES
Mèdia 22/02/2012

La PS Vita arriba avui a Europa

Sony torna a posar a prova els dits dels addictes als jocs amb la nova PS Vita, la seva consola més compacta. Connectada per 3G i amb una qualitat de gràfics similar a la PS3, vol competir amb les tauletes.

àlex Gutiérrez M.
2 min
La nova consola conserva el disseny ovalat de l'original, però millora  els comandaments amb un nou joystick a l'esquerra.

BARCELONA.Avui es posa a la venda la consola de jocs portàtils Play-Station Vita, cridada a rellevar el model anterior, la PSP, de la qual Sony ha venut més de 72 milions d'unitats des que va veure la llum, el desembre del 2004. El seu principal tret distintiu és la connexió a internet a través del 3G i una pantalla de cinc polzades del tipus OLED, que permet una visualització de gràfics amb una qualitat gairebé equivalent a la PlayStation3, la consola de taula de la firma japonesa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El giny es vendrà per 249,95 euros en la seva versió equipada amb wifi. Tenint en compte que als Estats Units -demà la Vita arriba també al continent americà- val la mateixa quantitat, però en dòlars, Sony demana més esforç al seu client europeu. Les versions amb 3G es faran mitjançant Vodafone, que en té l'exclusiva. L'aparell costarà 199 euros si es contracta una tarifa de dades de 25 euros al mes, o 249 euros si s'opta per una quota de 15 euros mensuals. En tots els casos s'inclou una targeta de 4 GB de regal.

No fa de mòbil

Entre els objectius que es marca aquesta nova consola hi ha el d'intentar frenar el desplaçament dels jocs cap als mòbils -que es reivindiquen com a únic dispositiu portàtil necessari per a totes les funcions- i les tauletes, menys compactes però amb una pantalla gran, més agraïda. La PS Vita confronta això amb un catàleg de jocs potent i la qualitat de la pantalla. Inclou també una càmera al davant i una al darrere (alguns jocs permeten filmar l'usuari i integrar la seva cara en l'acció), tot i que de qualitat discreta.

La PS Vita, en tot cas, no pretén usurpar funcions al mòbil: no té accés a la xarxa telefònica i l'única opció de comunicació viable és instal·lar-se l'Skype, a través de la botiga digital de PlayStation. Tampoc està conceptualitzada especialment per veure-hi vídeos. Accepta només alguns formats i la transferència a la consola cal fer-la de manera rudimentària.

Altres característiques rellevants són la bateria, amb la qual es pot jugar a la consola de tres a cinc hores (desactivant el so i la xarxa), i el sistema de control Sixaxis, que permet jugar movent l'aparell.

Amb l'estrena avui a Europa i Amèrica (i demà a Austràlia), la PS Vita es posa a prova definitivament, després que el 17 de desembre passat aparegués al Japó i alguns països asiàtics. La primera vegada que Sony va revelar que ja treballava en l'hereva de la PSP va ser el 7 de juliol de 2009.

stats