Mèdia 04/02/2012

"El PSOE elegeix amb enorme tensió al líder que gestionarà la seva pitjor crisi", a la portada d''El País'

La pugna fins a l'últim moment dels candidats a liderar al PSOE per aconseguir el favor dels delegats centra la majoria de portades de la premsa aquest dissabte. Comparteix protagonisme amb la limitació del sou dels banquers d'entitats intervingudes

Ara
2 min
Portada d''El País'

BarcelonaLa batalla per aconseguir fins l'últim dels suports dels 900 delegats que aquest dissabte han de triar a Carme Chacón o Alfredo Pérez Rubalcaba com a nou líder del PSOE protagonitza la majoria de les portades de les edicions impreses dels diaris. Així, 'El País' explica que la tria es fa enmig'"enorme tensió" per les denúncies de "joc brut" que han fet tant els equips de Chacón com de Rubalcaba. El rotatiu també es fa ressò de la limitació del sou dels banquers d'entitats intervingudes, titular principal de 'La Vanguardia', que destaca "Rajoy retalla el salari als banquers amb ajuts". Sobre el congrés dels socialistes espanyols, 'La Vanguardia' titula "El PSOE obre una nova etapa". 'El Mundo' comparteix fotografia de portada amb 'La Vanguardia', que mostra Carme Chacón i Rubalcaba amb Zapatero en primer terme. 'El Mundo' titula que "Blanco fa guanyador Rubalcaba, però Chacón transmet eufòria". El titular principal del rotatiu madrileny, però, és per destacar que "Guindos retalla els soius de més de 100 banquers fins un 80%".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El diari 'El Periódico' opta pel titular "Canvi d'enfocament" per fer-se ressò de l'elecció del nou líder del PSOE. Subratlla que els socialistes espanyols arriben al dia de la tria sense un aspirant favorit. També dedica un espai a la rebaixa dels sous dels banquers i a les temperatures sota zero. En canvi, 'El Punt-Avui' subratlla a la portada les dificultats del Govern per complir amb els objectius de dèficit que s'havia fixat. "Ni a cop de tisora", titula el rotatiu català, que també parla de la "Cursa a la desesperada" per liderar el PSOE i mostra una imatge del Tapis de la Creació, de Girona, que s'està restaurant. Sobre l'onada de fred destaca "El vent atia el fred". 'Público' obre amb un: "Chacón i Rubalcaba lluiten fins a l'últim vot".

El diari ABC fa una aposta particular en destacar a la portada "Gallardón, un Albéniz de cine", en què apareix el ministre Alberto Ruiz Gallardon caracteritzat d'Isaac d'Albéniz, avantpassat seu, per a una pel·lícula de Garci. També destaca la limitació de sous dels directius de caixes i bancs intervinguts.

stats