PROJECTE DE FICCIÓ
Mèdia 28/10/2011

Paco Tous se'n va de càmping a Antena 3

Paco Tous encapçala el repartiment de Con el culo al aire, la nova sèrie que roda Antena 3. Humor i drama es mesclen en aquesta ficció sobre diverses persones que viuen de càmping per esquivar la crisi.

Albert Castellví Roca
2 min
Paco Tous se'n va de càmping a Antena 3

Barcelona.La crisi els va deixar amb una mà al davant i l'altra al darrere i van optar per instal·lar-se en un càmping, on, per 180 euros al mes, disposen d'una confortable mobilhome, un jardí immens i piscina, i a un cop de cotxe del centre urbà. Són els protagonistes de Con el culo al aire, la nova sèrie que la productora Notro TV prepara per a Antena 3 i que ja s'ha començat a rodar. Si no hi ha novetats, l'estrena hauria de tenir lloc la primera meitat de l'any que ve en la franja de prime time.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tot i que es presenta com una comèdia i que efectivament el to general de la producció serà humorístic, el fet que pràcticament tots els personatges hagin anat a parar al càmping com a conseqüència d'una situació econòmica delicada hi introduirà pinzellades dramàtiques que volen donar un plus de credibilitat a la sèrie. De fet, els seus responsables asseguren que estarà "molt lligada a l'actualitat" i destaquen que els personatges "parlen i actuen com la gent del carrer, sense pèls a la llengua, censures ni embuts".

Plantejament coral

Entre els campistes hi ha gent de tot tipus: mares solteres, divorciats a l'atur que comparteixen bungalou, parelles amb fills adolescents, pensionistes expulsats de casa i fins i tot un nord-americà bohemi que es dedica a voltar pel món en caravana. Tots comparteixen protagonisme amb els propietaris del càmping, però la relació entre ells no sempre és tan bona com seria desitjable. "L'estretor que els ha dut a acabar vivint en un lloc tan particular -expliquen els responsables de la sèrie- els ha arrossegat també a comportar-se com a hienes a l'hora de relacionar-se els uns amb els altres. No hi ha pietat per a ningú, només interès propi". Tot i així, qualsevol intrusió que amenaci el seu estil de vida fa néixer l'esperit corporativista dels campistes, que s'uneixen sense dubtar-ho davant les adversitats.

Aquest plantejament coral de la sèrie no impedeix que en el repartiment destaquin especialment alguns noms, com el de Paco Tous, que donarà vida al Tino, un pare divorciat que comparteix mobilhome amb una nova companya i la filla d'ella. Tous parla del seu personatge com "el Robin Hood del càmping", ja que ha optat per aquesta forma de vida i la defensa fins a les últimes conseqüències. "Viu amb el mínim, no té res a perdre i mira el futur amb optimisme", afegeix.

Altres noms destacats són el de María León -una metgessa inhabilitada que ara exerceix al càmping, on acaba d'arribar- i els de Raúl Fernández i Raúl Arévalo, dos joves sense feina que comparteixen sostre i mantenen una intensa relació d'amor i odi.

stats