Televisió
Mèdia 19/07/2013

'Pasapalabra' entrega el premi més alt de la història de Telecinco

Un aturat que es preparava des de feia cinc anys s'endú 1.674.000 euros

Ara
2 min

BarcelonaJuan Pedro Gómez, un gruista de 42 anys que està a l'atur des del 2009, es va endur aquest dijous el premi més alt de la història de Telecinco en completar correctament el 'rosco' del concurs 'Pasapalabra', fet que li va permetre guanyar un pot acumulat d'1.674.000 euros. El concursant, nascut a Porzuna (Ciudad Real) i pare de dos fills de 9 i 7 anys, va superar la prova final després de 24 dies intentant-ho i va superar, així, César Garrido, que el febrer de l'any passat havia guanyat 1.524.000 euros, el premi més alt fins ara de la cadena.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En declaracions a Telecinco, Gómez assegura que haver guanyat aquest pot és "com un somni fet realitat", ja que des de l'any 2008, quan va veure el programa per primer cop, que tenia intenció de participar-hi. Va ser l'any següent, després de quedar-se a l'atur, que es va començar a preparar seriosament: "Primer em vaig aprendre un diccionari que tenia a casa; després, un d'estudiants, fins que vaig acabar comprant-me el de la RAE –explica–. També, de tant en tant, consultava el María Moliner a través d'internet, repassava enciclopèdies i veia el programa cada dia, revisant les paraules difícils que sortien al 'rosco'".

L'última fase de la seva preparació va ser anar de públic al programa, per veure si en directe també se'n sortia: "No em va anar malament, i això em va animar a continuar", recorda. Finalment, l'11 de juny va debutar com a concursant, i des de llavors havia estat a punt de guanyar el premi en moltes ocasions. Segons Telecinco, "ha superat els 22 encerts [dels 25 de què consta la prova final] en un 83,3% de les edicions".

Tot i ser el premi més alt que ha donat mai Telecinco, 'Pasapalabra' ja havia donat en una ocasió un pot superior. Va ser el maig del 2006, quan el concurs encara s'emetia a Antena 3, i Eduardo Benito es va endur 2.190.000 euros, el premi més alt de la història de la televisió a Espanya.

stats