Mèdia 08/09/2011

Per la Diada, 'Ara Pau': 44 pàgines sobre Pau Casals

La vida i el llegat del violoncel·lista amb l'ARA de l'Onze de Setembre. Suplement especial en el 40è aniversari de l'actuació del músic a l'ONU

Redacció
1 min

BarcelonaPer commemorar el 40è aniversari del seu concert a les Nacions Unides i el 50è aniversari del que va oferir a la Casa Blanca, l'ARA dedicarà el diumenge, Onze de Setembre, un suplement especial de 44 pàgines al violoncel·lista Pau Casals. Amb el títol Ara Pau, és un ampli repàs a la seva vida i també al llegat que va deixar, amb una ferma defensa de la pau.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Al llarg de les 44 pàgines es recordarà el discurs que va pronunciar en ser condecorat amb la Medalla de la pau de les Nacions Unides, durant el qual va dir que era l'honor més gran que havia rebut perquè la pau havia estat sempre la seva més gran preocupació.

També es repassa detalladament com va ser la seva infantesa, la revolució que va dur a terme en el camp de la interpretació musical, la seva relació amb Bach i la Fundació de l'Orquestra Pau Casals. A banda d'això, el suplement "Ara Pau" s'endinsa en la significació política de Casals, que va abraçar la República i posteriorment es va veure obligat a exiliar-se a Prada.

Entre altres continguts, també s'hi inclou una entrevista a la seva vídua, Marta Casals, i a la seva neboda, Enriqueta Casals, a més d'articles de la neboda de Joan Alavedra i de l'editor i advocat Quim Torra.

stats