Mitjans públics
Mèdia 05/04/2013

Pedro Carreño, nou director de l'emissora informativa de RNE

El nou responsable de Radio 5, que ja tenia un càrrec a l'emissora pública, està especialitzat en informació econòmica

Ara
1 min

BarcelonaPedro Carreño serà el nou director de Radio 5, l'emissora de 24 hores d'informació de Ràdio Nacional d'Espanya (RNE). Segons un comunicat de la cadena, el seu nomenament ha de servir per "impulsar una nova etapa en l'emissora", que s'ha de convertir en "referent radiofònic i d'informació per als ciutadans" gràcies al seu "rigor, independència i vocació de servei públic" i a "l'aplicació de les noves tecnologies i a una major participació ciutadana".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Nascut a Madrid fa 47 anys, Carreño és llicenciat en ciències de la informació i té un màster en informació econòmica, una àrea en la qual s'ha especilitzat professionalment: la seva carrera professional va començar al diari 'Economía 16', i posteriorment va treballar en diverses publicacions especialitzades en el sector tecnològic. El 1993 va fer el salt a la televisió de la mà d'Informativos Telecinco, i cinc anys més tard va convertir-se en cap d'economia de la cadena.

El 2002 va entrar als serveis informatius de TVE com a responsable de la mateixa àrea, i més tard va ser redactor de La 2 Noticias i va dirigir i presentar diversos programes especialitzats en economia al Canal 24 Horas. L'any 2009 va abandonar la corporació pública per convertir-se en cap de comunicació del Banco Popular, però l'agost de l'any passat va tornar a RTVE per convertir-se en director de l'àrea d'economia dels serveis informatius de la ràdio pública estatal. Menys d'un any després es convertirà en el director de Radio 5.

stats