La trobada entre Iglesias i Sánchez fracassa i el PSOE acusa Podem de mentir, i quatre notícies més del dia

Les cinc propostes de l'ARA per acabar la jornada ben informats 

Podem i el PSOE, encallats en els ministeris / LUCA PIERGIOVANNI / EFE

1.

La trobada entre Iglesias i Sánchez fracassa i el PSOE acusa Podem de mentir. Lastra, portaveu socialista, nega ofertes de ministeris i que el partit hagi preferit mai Cs. 

2.

Els laboristes demanen un nou referèndum del Brexit per defensar continuar dins la UE. Corbyn exigirà al nou primer ministre que sotmeti a consulta el pla de sortida, amb acord o sense. 

3.

La Guàrdia Civil es presenta a diversos departaments de la Generalitat per reclamar informació sobre l'1-O. Està previst que els agents entrin a Acció Exterior, Treball i Presidència per ordre de la jutge del 13, que investiga el referèndum.  ITW conclou que el judici al Procés és una "causa de caràcter polític". International Trial Watch ha presentat les conclusions finals sobre el judici a l'1-O.  El judici contra el major Trapero per rebel·lió començarà el 20 de gener del 2020. També seran jutjats l'exdirector dels Mossos Pere Soler; el número dos de Forn, Cèsar Puig, i la intendent Laplana. 

4.

El Govern apuja per decret l'impost de les hipoteques fins al 2%. La Generalitat "necessita" per tancar l'any els 40 milions de recaptació que generarà l'increment. 

5.

L'augment de menors estrangers sols força el Govern a canviar l'estratègia d'acollida. Afers Socials se centra en detectar els casos complexos, com joves amb addicions o problemes mentals.