'Perdida', un pare desesperat a la recerca de la seva filla

Antena 3 estrena demà aquesta sèrie protagonitzada per Daniel Grao i rodada entre València i Bogotà

La recerca desesperada d’una nena desapareguda fa més de 10 anys és el motor de Perdida, la nova sèrie que Antena 3 estrena aquest dimarts a les 22.40 h (i que, des de fa uns dies, està disponible a Atresplayer Premium, el servei de streaming de pagament del grup Atresmedia). La protagonitza l’Antonio, un home que tenia una vida tranquil·la i monòtona com a treballador d’un taller de cotxes fins al dia que la seva filla, la Soledad, va desaparèixer en una platja de València, amb només 5 anys. La policia va ser incapaç de trobar cap pista que pogués ajudar a trobar la nena i el cas va quedar arxivat al cap de poc temps. Però la seva mare, l’Inma, no es va quedar de braços plegats i va començar a investigar pel seu compte: durant anys es va entregar en cos i ànima a descobrir què havia passat aquell dia, fins al punt de posar en perill la seva vida i el seu matrimoni amb l’Antonio, de qui es va acabar divorciant. La seva gran obsessió eren dos joves que van dir a la policia que havien vist un home estrany el dia de la desaparició. Però no en va treure res.

10 sèries que marcaran la ficció espanyola del 2020

L a sèrie comença més d’una dècada després d’aquell tràgic dia de platja, en el moment que l’Antonio es disposa a agafar un avió que l’ha de portar des de Colòmbia fins a Espanya. A l’aeroport de Bogotà, però, és detingut quan la policia descobreix que porta un quilo i mig de cocaïna a l’estómac. L’advocada que li assignen, l’Angelita, ràpidament sospita que el seu nou client no és un simple narcotraficant, sinó que hi ha algun motiu ocult que l’ha empès a intentar burlar la llei. I no s’equivoca: e n realitat, l’home esperava ser detingut per poder entrar a La Brecha, considerada una de les presons més perilloses del món. Allà, enmig de poderosos narcotraficants enfrontats pel control del centre penitenciari, intentarà trobar respostes que li permetin retrobar-se amb la seva filla. Alhora, això provocarà que la policia espanyola torni a interessar-se per la desaparició de la Soledad i reobri la investigació per intentar localitzar-la.

Repartiment internacional

La sèrie, produïda per Atresmedia i Big Bang Media (productora del grup Mediapro) compta amb diversos actors catalans, començant pel protagonista, que és interpretat per Daniel Grao (La catedral del mar) . A més, Melani Olivares ( Benvinguts a la família) es converteix en l’Eva (la inspectora de policia que va investigar la desaparició de la Soledad i que ara t ornarà a fer-se’n càrrec ) i Manel Dueso ( La Riera) en el seu cap. La madrilenya María Lapausa es posa en la pell de l’Inma, però molts dels actors principals procedeixen de Colòmbia i Mèxic. És el cas d’Adriana Paz (Angelita), Fernando Solórzano i Juan Messier (líders de dos càrtels colombians), Ana María Orozco (una actriu de telenovel·les amb contactes amb el món del narcotràfic) i Verónica Velásquez (que dona vida a la Soledad).

N atxo López és el creador de la sèrie, que es basa en una història original escrita per Ruth Garcia i David Oliva. Perdida, que consta d’onze capítols de 50 minuts, s’ha rodat entre les ciutats de València i Bogotà, en més d’un centenar de localitzacions diferents.