PROGRAMACIÓ D’ESTIU

Pilar Rahola i Nacho Vidal obren les ‘Estranyes parelles’ de TV3

Llucià Ferrer estrena avui aquest espai de converses improvisades entre dues celebritats dispars

Ella va presumir, davant d’Albert Om, d’haver trencat tres somiers amb el seu marit, no pas dormint precisament. Ell no ha revelat quin és el seu palmarès, però no costa gaire imaginar-lo prominent. Pilar Rahola i Nacho Vidal és la primera peculiar parella que uneix Llucià Ferrer en el seu nou programa de converses a TV3 i que s’estrena avui (22.55 h), després d’ Aeroport.

Tot i que Ferrer exerceix de mestre de cerimònies -i productor del xou-, la seva presència en pantalla és reduïda: ell acompanya en cotxe cadascun dels convidats, que fins a aquell moment no saben amb qui els hauran emparellat, els guia a taula -la conversa té lloc durant un àpat- i desapareix d’escena. Això sí, serà una veu en off que, en determinats moments i des de la invisibilitat, interromprà la conversa per punxar un vídeo (sovint de caràcter irònic, quan no directament oníric) relatiu a algun dels temes que s’estan tractant en aquell moment. El manlleuenc, que busca així un rol més reposat, reflexiu i madur, s’afegirà a taula a l’hora dels cafès, per rematar la singular trobada.

La idea és que les converses siguin al màxim de lliures. En el cas de Vidal-Rahola, alguns dels temes que s’aborden són: les cuques de llum de Colòmbia, Ruiz-Mateos, el clítoris, reencarnar-se en un bacallà, la felicitat o la relació entre un petitsuís, una nena i Déu.

Per al segon programa, que compta amb el músic Santi Balmes, de Love of Lesbian, i el periodista especialitzat en moda Marc Giró, alguns dels assumptes que es tracten seran els rockers a l’Edat Mitjana, les aixelles femenines peludes, la caiguda d’ulls hetero, la igualtat de gènere i David Bowie.

“Hem buscat parelles atractives, que puguin parlar de moltes coses diferents”, explica a l’ARA Llucià Ferrer. “El plantejament és el d’un joc. Acceptes una premissa a cegues i confies que la conversa et pugui dur a llocs inesperats. Nosaltres teníem preparats alguns temes, per si la cosa s’encallava amb alguna parella, però la veritat és que no va fer falta en cap ocasió. Les converses han sigut sempre molt fluides”.

Això sí, no tothom ha acceptat aquesta proposta de ser aparellat per l’atzar. “És curiós perquè els que s’hi han negat no han sigut polítics, sinó gent del món de l’esport i periodistes”, relata Ferrer, que evita donar noms concrets.

Els àpats que faran de centre de gravetat de les trobades aniran a càrrec d’alguns dels xefs més prometedors del país. Però no seran dinars o sopars en restaurants, sinó que es faran sempre a l’exterior i buscant el paisatge espectacular: els Jardins Santa Clotilde de Lloret de Mar, unes vinyes de Sant Sadurní d’Anoia, la Torre Solsona de la Seu d’Urgell, el castell d’Hostalric o el monestir de Poblet, per exemple.

Com en un casament

Després del tàndem Rahola-Vidal i Giró-Balmes, els següents episodis comptaran amb els improvisats duos d’Aida Folch i Víctor Amela, Nani Roma i Carme Ruscalleda, Marta Torné i Màrius Serra, Gonzalo Bernardos i Isona Passola, Judit Mascó i Rosa M. Calaf i, finalment, Àlex Corretja i Alguer Miquel.

Un dels episodis més singulars serà el de Serra i Torné, ja que l’escriptor i enigmista no coneixia d’entrada la presentadora i actriu. “Això no va ser problema perquè tots dos s’embranquessin en una conversa molt interessant”, explica Ferrer. Però justament reivindica aquesta situació “d’obrir-se als estranys, com quan vas a un casament i t’asseuen en una taula on no coneixes la meitat de la gent. Al principi potser quedes parat, però de seguida saps amb qui tens afinitat i pots acabar xerrant de temes insospitats”.

“És un programa que neix per a l’estiu -diu el seu presentador i director-, però el format no s’esgota aquí, així que m’agradaria fer-ne més. M’agradaria pensar, a més, que la gent quan el vegi entendrà que no hi ha mala llet, en els aparellaments. L’únic que hem buscat és que donin joc”, conclou.