Publicitat
Publicitat

CATALÀ A L'ATAC

Píndoles lingüístiques abans dels 'TN'

Amb el palíndrom Català a l'atac , TV3 estrena dilluns un microespai de 45 segons de divulgació de temes lingüístics. La càpsula s'emetrà just abans del Telenotícies comarques i del Telenotícies vespre . L'espai s'inscriu en la iniciativa de l'Any de la Paraula Viva, que ha organitzat la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), amb motiu del centenari de la seva creació.

Des de col·loquialismes que encara no han entrat als diccionaris fins a etimologies curioses, sinònims, frases populars, varietats dialectals... El menú del programa és ampli i cada dia proposa un petit concurs als espectadors que s'autoresol ell mateix tot seguit. El programa està ideat i dirigit per l'escriptor i col·laborador de l'ARA Enric Gomà i compta amb la realització de Josep Maria Martorell i els grafismes de Pep Presas.

Els responsables del programa asseguren: "Es fuig del didactisme amb el propòsit d'expressar la riquesa lingüística sense aclariments gramaticals innecessaris. El català és de tothom i ens hi hem d'acostar sense por". Reivindica la riquesa de l'idioma i vol aconseguir que els espectadors es facin seves les paraules que s'hi divulguen.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT