Xarxes
Mèdia 02/05/2012

Pinterest, Instagram i Spotify, entre els guardonats amb els premis Webby

El disc multimèdia de Björk 'Biophilia' i la sèrie de YouTube 'Shit girls say' també han estat reconeguts. La gala se celebrarà el dia 21 a Nova York

Agències
2 min
Instagram

Los AngelesLes xarxes socials Pinterest i Instagram han estat reconegudes amb un premi Webby per la seva capacitat d'innovació a la xarxa, igual que el servei de música en 'streaming' Spotify. Aquests premis, que es lliuraran el 21 de maig en una gala a Nova York, reconeixen anualment, des de fa 16 anys, les iniciatives més destacades d'internet en més de 130 categories, segons el criteri de l'Acadèmia Internacional de les Arts i les Ciències Digitals.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'aplicació de fotografia Instagram –recentment adquirida per Facebook a canvi de 760 milions d'euros– va ser reconeguda com la revelació de l'any, mentre que Facebook va ser guardonada amb el premi especial Social Change [Canvi Social] pel seu paper durant la Primavera Àrab. Els usuaris –responsables d'escollir el guanyador d'aquesta categoria– han valorat la xarxa social creada per Mark Zuckerberg per davant de Twitter, YouTube, Kiva i Change.org.

Entre els premis individuals destaquen els que ha rebut la cantant islandesa Björk pel seu disc multimèdia 'Biophilia', mentre que Juliette Lewis i Graydon Sheppard han estat reconeguts per la sèrie 'Shit girls say', que es pot veure a través de YouTube i que al desembre va convertir-se en tot un fenomen, amb més de 16 milions de visites.

Per la seva banda, l'humorista Louis C.K. ha guanyat el Webby a la persona de l'any per haver venut el DVD del seu últim espectacle directament a través de la seva pàgina web i per només 5 dòlars, la qual cosa va generar uns beneficis de més d'un milió de dòlars.

stats