Mèdia 18/08/2012

Pobles beneïts (i maleïts) per la petita pantalla

Selena Soro
3 min
Pobles beneïts (i maleïts) per  la petita pantalla

BARCELONALa petita pantalla té el poder de portar bona o mala fama a un poble, deixar-lo marcat o col·locar-lo en el punt de mira. Aquesta setmana, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha enviat una carta a la presidenta de l'autoritat audiovisual de Berlín per queixar-se del reality alemany We Love Lloret , en què vuit joves conviuen en un luxós xalet del municipi selvatà i que presenta Lloret de Mar com el paradís de l'alcohol, el sexe i la festa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Més sort ha tingut el poble de Sorre, al Pallars Sobirà, que TV3 va escollir com a localització de la sèrie Gran Nord . Avui n'és la festa major i, segons comenten des del poble, fins i tot alguns dels actors s'hi deixaran caure.

Des de fa un mes, Hípica Sort organitza una ruta a cavall que recorre els diferents escenaris de la ficció. Per 78 euros, els visitants poden fer el camí d'anada i tornada des de Fogony (que en realitat és Sort) fins a Nord (Sorre) amb dinar inclòs. "Els hem d'explicar que el restaurant ca la Rita no existeix, és un plató a Barcelona", comenten des de l'hípica. "Quan arribem a Sorre fem una volta pel poble i els ensenyem l'exterior del Consell -una espècie de fòrum que fan servir els habitants de Nord- i la casa de la mossa (Aina Clotet), que per dins també són platós". De moment, Hípica Sort ha fet dues sortides d'aquest tipus. "Quan arribem sempre ens trobem grups de 4, 5 o 10 persones que han vingut amb el seu cotxe particular. El poble ho ha notat que ve molta més gent per la sèrie". "La llàstima és que Sorre no té res, si tingués algun restaurant o botiga la sèrie li hauria anat encara millor", conclouen.

De 'Verano azul' a Bollywood

Al municipi de Nerja, a Màlaga, segueixen recollint els fruits d'haver acollit -ara ja fa trenta anys- la ficció Verano azul . Miguel Joven, que interpretava Tito a la sèrie, viu al poble i des de l'any passat n'és ambaixador oficial. Ell s'encarrega de rebre les persones que visiten Nerja per la sèrie i els mostra els escenaris més emblemàtics, "que segueixen estan gairebé iguals", apunten des de l'Ajuntament.

"L'any passat vam celebrar el 30 aniversari de la sèrie i es van reunir tots els actors. Va ser molt bonic", afegeix Antonio Gallardo, un dels regidors.

La fama d'aquesta localitat de la Costa del Sol, a més, ha traspassat fronteres i ha arribat fins i tot a l'Índia. A principis d'agost, un dels coreògrafs més destacats de Bollywood, Caesar Gonsalves, va escollir el poble per gravar tres videoclips de l'actriu i cantant Poonam.

Gonsalves ja havia visitat l'Estat per al rodatge de la pel·lícula índia Sólo se vive una vez , que explica el viatge de tres amics per Espanya i que es va endur set premis als Oscars de Bollywood, entre els quals un per al director de fotografia barceloní Carlos Catalán. "Estic molt content amb les localitzacions i la gent. Quan faci una pel·lícula la filmaré a l'Estat", va dir Gonsalves, que va afirmar que Sólo se vive una vez havia augmentat l'interès de Bollywood per rodar a Espanya.

Pròxima parada, Gandia

On no estan tan contents de ser teló de fons d'un espai televisiu és a Gandia, al País Valencià, almenys atenent als precedents: la cadena MTV ha escollit aquesta ciutat per gravar-hi la versió espanyola de l'exitós reality show Jersey Shore . L'espai original segueix les vides de vuit companys de pis italoamericans -desimbolts i sense pèls a la llengua- que passen les vacances d'estiu a la costa de Jersey.

El programa no va estar exempt de polèmica. El governador republicà Chris Christie va criticar el programa de fer publicitat negativa de l'Estat i de "perpetuar idees equivocades sobre els seus ciutadans". Per això, va vetar un nou incentiu fiscal a la sèrie que li hauria permès estalviar 420.000 dòlars.

El Jersey Shore espanyol - Gandia Shore- , tot just s'està començant a gravar, però ja compta amb la seva primera denúncia. Segons recull el diari Las Provincias , una jove de la població saforenca va acusar una concursant "morena i amb vestit de lleopard" de donar-li un fort cop de puny a la sortida d'un pub i "d'intentar clavar-li la punta del taló a la gola".

stats