Comunicació
Mèdia 29/09/2011

Poca eufòria a la premsa espanyola per la candidatura de 'Pa negre'

Només 'Público' i 'El Mundo' ho treuen en portada, amb els titulars “Primer film en català que opta a l'Oscar” i “'Pa negre', per l'Oscar en català”, respectivament. 'El País', l''Abc' i 'La Razón' en fan cas omís a la primera pàgina

Ara
2 min

BarcelonaPoca eufòria a la premsa espanyola per la candidatura als Oscars del film català Pa negre. Només Público i El Mundo ho destaquen en portada aquest dijous, amb els titulars “Primer film en català que opta a l'Oscar” i “Pa negre, per l'Oscar en català”, respectivament. El País, l'Abc i La Razón en fan cas omís i no en diuen res a la primera pàgina de l'edició impresa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A les edicions digitals, sí que trobem articles que hi fan referència a El País, La Razónl'Abca mode de breu, i també a Público i El Mundo.

Aquest últim, destaca que “la qüestió idiomàtica” acompanya les felicitacions al film, com “ja va passar amb els premis Goya”, i subratlla les paraules de Villaronga “sento molta responsabilitat de representar a tota una cinematografia, i després també pel fet que sigui en català”. I afegeix “el director 'sap' que 'hi ha molta gent de Catalunya, dels països catalans, per als quals això és especialment bonic', però subratlla que el seu univers creatiu sempre ha estat personal i intransferible independentment de les llengües i les nacionalitats”.

En un article titulat “Lo Sagrado” a El País, el cineasta espanyol David Trueba subratlla que “quan un veu que una pel·lícula en català és escollida per representar Espanya a Hollywood, es reafirma en què la normalitat avança a cops del món frívol i antidogmàtic que tant de bo mai deixin de ser les arts”.

stats