Polèmica a les xarxes per un rètol d'Antena 3 que distingia entre "persones" i "immigrants" contagiats de coronavirus

La informació ha provocat queixes de diferents usuaris de les xarxes

Un rètol en pantalla ha provocat que diferents usuaris de Twitter hagin acusat Antena 3 de racisme en una de les seves informacions sobre la crisi del coronavirus. En un moment de l'informatiu d'aquest dijous presentat per Sandra Golpe, el periodista Javier Gallego explicava un nou focus de coronavirus detectat a Cartagena (Múrcia). Darrere seu, un mapa indicava "9 immigrants" i "70 persones", una distinció que ha provocat protestes a Twitter i que ha obligat a Antena 3 a demanar perdó. 

L'origen del rètol és una explicació confusa d'una informació que feia referència a un grup de 70 immigrants arribat a Cartagena, nou dels quals estaven il·localitzables. En el mapa, però, que es pot veure a partir del minut 10.24 de l'informatiu, el total del grup apareix senyalitzat com a "persones" (amb una icona d'una pastera al costat que l'espectador pràcticament no pot veure). 

 

A banda d'aquesta confusió, la informació acumula altres errors: cap d'aquestes xifres responien a contagiats de coronavirus. Del total de 70 immigrants, només dos eren positius de coronavirus i ja estaven ingressats a l'hospital. A més, els suposats nou immigrants il·localitzables finalment només n'eren tres, tal com indica el periodista que fa la connexió en directe des de Cartagena. La informació sobre el focus de coronavirus a Cartagena té un ball de xifres que fa difícil entendre quantes persones estan afectades. 

La distribució a través de xarxes de la imatge del mapa d'Antena 3 sense cap altra explicació ha fet que es multipliqués el nombre de tuits acusant la cadena de racisme. Després que la imatge es fes viral, Antena 3 ha demanat perdó a través de les seves xarxes social i ha assegurat que lamentem un error "tan desafortunat i amb el qual no podem estar en més en desacord".