Polítics reals i imitacions revelen avui els secrets del ‘Polònia’

El programa tanca aquest migdia el torneig per escollir el personatge preferit dels espectadors

TV3 emet aquesta nit, a les 22.35 h, Desmuntant Polònia, un documental paròdic d’una hora de durada que promet revelar “la història mai vista” del programa de sàtira política, que el 16 de febrer va complir deu anys. Aquest especial, elaborat per l’equip habitual del Polònia, comptarà amb la participació de molts dels polítics que apareixen imitats al programa, com Artur Mas, Inés Arrimadas, Pablo Iglesias, Xavier García Albiol, Anna Gabriel i Miquel Iceta, entre d’altres. Els personatges reals i els seus imitadors compartiran protagonisme en aquest especial per treure a la llum “tota la veritat del Polònia ”.

Entre altres suposades “intimitats”, Desmuntant Polònia revelarà, sense perdre el sentit de l’humor que caracteritza el format, “quin polític participa en les reunions de guió” del programa, quin actor “s’ha cregut massa el seu paper” o “quins actors han acabat a bufetades al plató”. “Fins i tot, potser s’arribarà massa lluny”, adverteix TV3.

Coincidint amb l’emissió d’aquest especial, avui es tancarà el torneig per escollir el millor personatge del Polònia, una competició que es va iniciar el dia del desè aniversari i que ha enfrontat, a través del compte de Twitter del programa, 32 dels personatges més emblemàtics de la història de l’espai. Els dos finalistes són Artur Mas -que ha eliminat Francesc Homs, Joan Carles I, Joan Tardà i Ángel Acebes- i Mariano Rajoy -que s’ha desfet de Joan Herrera, Ferran Adrià, Josep Antoni Duran i Lleida i Pasqual Maragall-. El nom del personatge guanyador es farà públic aquest migdia.