Mèdia 16/07/2012

Els Polseres es fan grans en la segona temporada

Albert Castellví Roca
2 min
Els Polseres es fan grans  en la segona temporada

CABRILSAlbert Espinosa recorda que fa dos anys tot just tres o quatre periodistes van anar a veure el rodatge d'una sèrie encara desconeguda que havia escrit, Polseres vermelles . Ara una trentena de mitjans s'han acreditat per assistir a l'inici de la gravació de la segona temporada, que va començar dilluns a la mútua Midat de Cabrils.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El que ha passat entremig és una història d'èxit: la producció es va convertir en la revelació de l'any passat a TV3, s'ha exportat a països d'arreu del món -de Mèxic a Corea i de França als EUA-, Steven Spielberg n'està fent una adaptació i la setmana passada va reunir més de tres milions d'espectadors en el debut a Antena 3. "Se li ha de donar la importància que té", relativitza l'actor Àlex Monner (Lleó), però Espinosa no amaga que "la felicitat és màxima". "No puc negar que és la setmana de la meva vida", afegeix.

Un altre dels actors, Marc Balaguer (Toni), reconeix que "ningú s'ho esperava", i creu que els bons resultats obtinguts fins ara els posen "més pressió" de cara als nous capítols. El motiu: "Saps que la gent se n'espera molt". "És molt fort que hagi agradat tant", continua Nil Cardoner (Roc), que atribueix l'èxit de la sèrie al fet que tracta "un tema diferent": "Va d'un hospital, però no sobre metges, sinó sobre nens, i, a més, són vides reals, persones que van viure de veritat".

De fet, els actors han visitat nens i joves que pateixen a la vida real les mateixes malalties que els personatges que ells interpreten. L'experiència ha estat "100% positiva", diu Monner, que tot i així afegeix que "alguns se'n van i això fa molt de mal". "Ets com el seu referent, se senten identificats amb tu. Els ha ajudat molt", explica. "Fem la sèrie per això", sentencia Joana Vilapuig, l'actriu que interpreta la Cristina.

Personatges més madurs

Però durant aquests dos anys no només ha crescut la sèrie, sinó també els actors i, amb ells, els personatges, que ara són adolescents. Segons Monner, un dels "reptes" d'aquesta nova temporada consistirà a "desxifrar els dilemes interns que es creen a l'adolescència, que s'accentuen si a sobre fa sis anys que ets en un hospital". Espinosa, que va viure en aquest entorn dels 14 als 24 anys, remarca que "si ser adolescent fora de l'hospital és complicat, ser-ho a dintre encara ho és més". Per això, els actors avancen que la nova temporada serà "més fosca i complexa", i que sovint "farà plorar". Espinosa ho té clar: "M'agrada més que la primera. Hi ha alguns capítols increïbles".

Per veure-ho caldrà esperar fins al gener, quan està previst que els nous capítols arribin a TV3. Però, si tot va bé i es compleixen els desitjos d'Espinosa, encara vindran tres temporades més. Això sí, es continuaran rodant, en principi, una cada dos anys.

stats