Mèdia 17/01/2012

"Autonomies del PP van demanar auxili al Tresor per evitar la fallida", a 'El País'

El rotatiu assegura que Salgado va descartar ajudar-les perquè "posaria en perill Espanya". El tema més present en les portades d'aquest dimarts és la visita de Sarkozy, que ha exhibit "sintonia" amb Rajoy en la seva trobada a Madrid, segons 'La Vanguardia'

Ara
3 min
'El País'

BarcelonaEl País assegura que "autonomies del PP van demanar auxili al Tresor per evitar la fallida". És una possibilitat que Salgado va descartar perquè "amenaçava Espanya". A més, recorda que Montoro es reuneix avui dimarts amb les comunitats "davant la seva dramàtica situació". En segon lloc, "el 'Costa Concordia' amenaça de provocar un desastre ecològic".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'Abc comença amb l'esdeveniment que ahir va protagonitzar el rei Joan Carles: la condecoració de Sarkozy amb el Toisó d'Or. De tot el que va dir el president francès, destaquen que "ja no hi ha Pirineus en la lluita contra ETA". Entre els temes petits que també apareixen en portada el rotatiu no oblida Fraga, mort fa dos dies.

La portada de La Vanguardia concreta que Rajoy i Sarkozy "exhibeixen sintonia contra la crisi" durant la seva trobada a Madrid. A més, assegura que la "política acomiada Fraga com a pare de la Constitució". Sobre l'accident del Costa Concordia, diuen que podria ser culpa d'una "ximpleria del capità".

The artist, la pel·lícula muda multipremiada als Globus d'Or, il·lustra la foto de la portada d'El Punt Avui, que enceta l'edició d'aquest dimarts amb demografia: "A Catalunya ja marxa més gent de la que arriba".

El diari ARA obre amb una foto dels equips de salvament que s'apropen al Costa Concordia. Tot i això, titula que "l'adéu a Fraga minimitza el seu passat franquista". També destaca que Rajoy i Sarkozy aborden "una aliança contra les agències de qualificació".

El Mundo recorda, amb foto dels dos líders inclosa, que Rajoy "s'apunta" a la taxa a les transaccions que proposa Sarkozy. A la columna dreta de la primera pàgina els tres temes predilectes del diari: Garzón, que "insisteix a apartar un jutge per no seure al banc dels acusats"; Urdangarin, "que també va posar a punt la seva mansió de Washington amb diner públic", i Fraga, que rep el comiat "dels reis i de líders polítics en un pis de 90 metres".

El diari Público, per la seva banda, escriu en gran les declaracions de Rajoy sobre les seves intencions en matèria fiscal. El titular l'escriu més petit: "El president espanyol sembra dubtes sobre una possible pujada de l'IVA". A més, també aborda el cas de Garzón, que avui s'asseu al banc dels acusats: "Al banc, per escoltar una trama corrupta".

El Periódico recull diversos temes, en portada. El més destacat és la trobada de Rajoy amb Sarkozy, de la qual diu que "Rajoy busca l'empara de Sarkozy a Europa". En clau nacional explica que "Hisenda ajudarà la Generalitat a través de l'ICO". Sobre Barcelona explica que "ofereix Can Ricart per al museus d'Urbanisme".

La Razón obvia els problemes a la costa italiana provocats pel Costa Concordia en la portada de la seva edició d'aquest dimarts i explica que ETA prepara "una base d'explosius a Portugal". En portada, anuncia un comiat allargat a Manuel Fraga que encara avui dimarts aglutina molts articles d'opinió. Aquest rotatiu ajunta líders del PP i també de la patronal en 14 pàgines monogràfiques que lloen la figura de l'exministre franquista.

El diari Sport presenta dades per alabar el Barça sota el titular: "Messi goleja Cristiano"; escriu 13-2, amb una foto de Messi sobre el 13 i de Cristiano assegut sobre el 2. Mundo deportivo no pot esperar a l'interior per anunciar que els jugadors del Barça estan "molestos amb l'arbitratge" i que pensen "tornar a guanyar el Real Madrid". Marca, explica que Di María no s'ha recuperat i no jugarà contra el Barça, que està "sense àngel". El 9 Esportiu diu que Barça i Madrid són el G2, perquè es distancien cada cop més dels seus rivals.

stats