Mèdia 12/10/2011

"L'exèrcit ha sobreviscut a Zapatero", a la portada de 'La Gaceta'

Els nous sotracs de la banca espanyola, els problemes judicials del PSOE i l'avaria global de BlackBerry centren les portades d'aquest dimecres

Ara
3 min
'La Gaceta'

BarcelonaLa Gaceta comença la seva edició d'aquest dimecres de la Hispanitat amb un únic tema: "L'exèrcit ha sobreviscut a Zapatero". Sota aquest títol, apareix la foto d'una dona jove vestida de militar desfilant amb una metralleta sobre el muscle. A la part inferior de la portada, el rotatiu aprofita el lloc restant per ficar una escarapel·la amb els colors de la Rojigualda acompanyada de les lletres: "12 d'Octubre" i "Dia de la Festa Nacional".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La portada de l'Abc té Catalunya com a protagonista. En primer lloc, i sobre una foto gran, explica que Artur Mas rep els consells del primer ministre del Quebec, que entre d'altres coses li explica que "creu en els projectes conjunts" i que opina que "el futur per a Quebec serà millor dins de Canadà". A la part de sota, remarquen que Rubalcaba "fa callar" els barons del PSOE, referint-se a la petició de discreció que el candidat socialista va fer a Fdz. Vara ahir dimarts.

El País, per la seva banda, descriu que "Defensa intenta estalviar 5.200 milions d'euros en tancs i avions". D'altra banda, fa referència a la desproporció en l'intercanvi entre Israel i Palestina sobre el soldat Shalit, que han canviat "un soldat israelià per 1.000 presos palestins" en un acord històric. Les vicissituds de la banca espanyola també ocupen portada perquè "Standard and Poors i Fitch rebaixen la qualificació dels bancs espanyols".

El Mundo destaca diversos temes de política en la seva portada. Entre aquests, hi ha la candidatura de l'esportista olímpica Marta Domínguez al Senat des de les files del Partit Popular de Palència i que "Assessors de Rubalcaba li aconsellen que es posi fundes a les dents". El tema central de la portada són els problemes de la banca: "El nou nivell de capital deixa la banca a la corda fluixa", referint-se a la nova qualificació a la baixa de les agències de rating nord-americanes.

La Razon, amb molts temes en portada, es diferencia de la resta per potenciar l'entrevista a Ana Mato, líder de campanya de Rajoy, que afirma que "'únic programa ocult del PP és repetir el del 96, quan vam crear 5 milions de llocs de treball". D'altra banda, també marca perfil centrant-se en el cas Faisán: "Rubalcaba em va manar negociar quan encara no era ministre" són les declaracions d'un testimoni protegit. Sobre la jornada de la Hispanitat d'aquest dimecres hi ha un titular que defensa que l'última desfilada del govern Zapatero "ha marginat la majoria dels generals" perquè ha creat "un recorregut antiabucheos".

El Periódico explica els detalls de l'"smartphone espatllat" i titula: "BlackBerry deixa els usuaris dos dies sense servei". A la part central, ens recorda que "encara és estiu" i, a més a més, afirma que "La Roja entra a la llegenda del futbol europeu". A la part principal, escriu: "Sacsejada bancària" i ho acompanya amb "les agències abaixen la nota del sector bancari espanyol".

L'Avui, per la seva banda, comença dient que "Salvar la banca costa 99.000 milions d'euros" i concreta que "a 48 bancs els cal recapitalització". A més a més, també parla de l'impacte de l'avaria global de BlackBerry i diu que és "el segon dia consecutiu".

La Vanguardia, també en clau econòmica, titula que "Trichet demana una solució 'urgent' per a la crisi de l'euro" i matisa que "el president sortint del BCE adverteix que el perill és sistèmic i que perilla l'estabilitat financera". En segon lloc, el diari del grup Godó apunta que hi havia un "pla iranià per assassinar l'ambaixador saudita als EUA".

El diari Público se centra com els altres espanyols en informació de campanya de cara al 20-N i titula sobre el PP d'Extremadura: "El PP llança el seu 'pla de treball familiar'", i assenyala com alguns membres del govern han aconseguit que els seus familiars trobin feina com a càrrecs de confiança.

stats