NOVES FORMES DE CONSUM
Mèdia 19/06/2011

Portal de vídeos o canal de televisió?

La Copa Amèrica de futbol es podrà veure íntegra, en directe i de franc a través de YouTube. És un pas més de la plataforma d'intercanvi de vídeos cap a la conversió en canal de televisió.

Albert Castellví Roca
2 min
Al canal de la Copa Amèrica a YouTube ja s'hi pot trobar vídeos d'edicions anteriors de la competició. A partir de l'1 de juliol, transmetrà tots els partits en directe.

Barcelona.YouTube vol anar més enllà de la seva actual condició de plataforma d'intercanvi de vídeos i convertir-se en un veritable canal de televisió per internet. La primera gran aposta en aquest sentit serà la transmissió en directe dels 26 partits de la Copa Amèrica de futbol, que es disputarà a l'Argentina entre l'1 i el 24 de juliol. A través del canal de la competició al portal, www.youtube.com/copaamerica , es podran veure, a més, els resums dels enfrontaments i alguns partits i moments destacats d'edicions anteriors de la competició, alguns dels quals ja estan disponibles. Les transmissions incorporaran, a més, una narració dels partits exclusiva per a la xarxa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'acord entre YouTube i Traffic Sports, l'empresa propietària dels drets audiovisuals de la competició, permetrà que la Copa Amèrica arribi a través de la xarxa a 54 països d'arreu del món, entre els quals s'hi troba l'Estat espanyol. La iniciativa constitueix, a més, una nova fita en el món d'internet, ja que fins ara cap gran competició esportiva no s'havia pogut veure completa -si més no, legalment- a través de la xarxa, en directe i de franc. Això obre la porta a noves formes de consum televisiu i posa en qüestió el valor dels drets de les transmissions esportives. En aquest cas, per exemple, Canal + Liga també oferirà als seus clients, amb previ pagament, els partits de la Copa Amèrica.

Enrique Sanz, vicepresident de Traffic Sports, considera que l'associació amb YouTube és "el pas correcte per avançar", ja que "no només crea un canal de distribució addicional" per a l'empresa, sinó que, a més, "permet arribar a seguidors del futbol de més de 50 països a través d'una experiència online nova i més interactiva".

Alguns precedents

Tot i això, aquesta no serà la primera vegada que YouTube fa transmissions en directe d'algun esdeveniment. Sense anar més lluny, dimecres, el portal va emetre per a tot el món l'eclipsi de lluna que, a Catalunya, es va poder veure en viu. I el 29 d'abril, YouTube també va oferir en directe el casament entre els prínceps Guillem i Caterina d'Anglaterra. La transmissió, que es va fer a través del canal oficial de la corona britànica, va rebre 72 milions de visionats arreu del món.

En l'àmbit esportiu, YouTube ha emès les dues últimes temporades de la Premier League de criquet de l'Índia. Es tracta, òbviament, d'una competició de menys ressò internacional que la Copa Amèrica de futbol, però amb gran impacte en països com el Regne Unit i que, segons el director de continguts de Google per a l'Amèrica Llatina, Rodrigo Velloso, ha generat més de 120 milions de visites.

stats