RECONEIXEMENT ALS PROFESSIONALS DE LES ONES
Mèdia 06/04/2011

Premis Ràdio Associació a Marta Romagosa i 'La competència'

Albert Castellví Roca
2 min
Òscar Dalmau i Òscar Andreu presenten 'La competència'. Marta Romagosa, guardonada com a millor professional.

Barcelona.El programa La competència , de RAC1, ha estat reconegut com el millor programa de ràdio en català pel jurat dels Premis Ràdio Associació. En el veredicte, que es va fer públic ahir, es destaca "la creació, imaginació i excel·lent posada en escena" d'aquest espai d'humor que presenten cada migdia, de 12.00 a 13.00, Òscar Andreu i Òscar Dalmau. En la seva segona temporada en antena, el programa s'ha convertit en líder de la seva franja, amb 149.000 oients diaris segons les dades de la darrera onada de l'EGM. El jurat destaca aquest fet i valora especialment que l'espai "aconsegueix atraure la gent més jove cap a la ràdio". Els presentadors consideren un "honor" haver estat reconeguts, especialment pel fet que el jurat el forma "gent que entén de ràdio, que fa ràdio i que n'escolta".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tres programes més han merescut una menció de qualitat. Es tracta de Tot gira , de Catalunya Ràdio; D'avui no passa , que emet Ràdio 4, i El crepuscle encén estels , d'IB3.

Reconeixement individual

Pel que fa al premi al millor professional, la distinció ha recaigut en Marta Romagosa, "per la qualitat de la seva tasca com a periodista, exercida diàriament i de sempre, amb gran responsabilitat i rigor professional". Al llarg dels vint anys que fa que treballa a Catalunya Ràdio, Romagosa ha estat cap de la secció de Cultura dels Serveis Informatius, ha editat diversos espais de notícies i fins fa pocs mesos va ser subdirectora d' El matí de Catalunya Ràdio .

Entre els premis individuals destaca també la menció d'honor amb què ha estat reconeguda Mari Pau Huguet, a qui el jurat considera "un dels referents de la comunicació audiovisual catalana".

Més enllà de l'àmbit estrictament radiofònic, els Premis Ràdio Associació reserven el Guardó 1924 -l'any del naixement de Ràdio Barcelona, la primera emissora de l'Estat- per al conjunt del sector audiovisual. En aquesta ocasió, el premiat ha estat el Canal Super3, que gràcies a la seva "proposta multiplataforma" ha aconseguit "mantenir un club amb més d'un milió de socis" alhora que fa difusió de la llengua catalana" i "fomenta valors socials entre el públic infantil".

El president de Ràdio Associació de Catalunya, Jordi Margarit, ha destacat que els premis que atorga l'entitat, que amb aquesta arriben ja a l'onzena edició, són "amplis representants del teixit audiovisual del país" i "reflecteixen la realitat socioprofessional" de Catalunya. La gala de lliurament dels premis es farà demà.

stats