PREMSA
Mèdia 11/03/2011

"Sarkozy i Cameron demanen a la UE que reconeixi la cúpula rebel líbia", mostra 'El País'

El diari explica que París i Londres avalen l'oposició com un "interlocutor vàlid" i afegeix que el govern francès proposa també atacs aeris contra Gaddafi

Redacció
2 min
País

Barcelona"Sarkozy i Cameron demanen a la UE que reconeixi la cúpula rebel líbia" és el titular principal de la porrada de El País; el diari explica que el president francès, Nicolas Sarkozy, se situa a primera línia del front internmacional contra el dictador libi Muammar al-Gaddafi, en reconèixer el Consell Nacional Libi com a "únic representant legítim del poble". Sarkozy va rebre el suport del primer ministre britànic, David Cameron. La Vanguardia també apunta aquest tema amb el titular secundari "Sarkozy, el primer d'avalar l'oposició líbia" i afegeix que els socis europeus critiquen que França vagi per lliure, mentre l'exèrcit de Gaddafi recupera el control d'un dels bastions dels revoltats.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la resta de diaris, els titulars econòmics predominen a totes les portades. Seguint amb La Vanguardia, el diari titula "La banca espanyola precisa un màxim de 15.000 milions", afegint que el Banc d'Espanya revela que vuit caixes i quatre bancs haurien de buscar més capital però que, malgrat tot, el sector financer veu assumible la xifra per acomplir les dures premises del govern espanyol. En la mateixa línia, El Periódico destaca el titular "Caixes i bancs necessiten 15.000 millons per no ser nacionalitzats", La Razón "La banca necessita 15.152 milions" i l'ARA mostra "De la guardiola a la borsa", apuntant que les caixes volen els clients com accionistes; el diari afegeix que CatalunyaCaixa, Unnim, Bankia i Mare Nostrum tenen 15 dies per presentar un pla de recapitalització. Seguint en clau econòmica, El Periódico mostra com a titular principal que "BCN es planta contra la retallada en cultura", afegint que l'alcalde Hereu proposarà avui a Mascarell un pla per salvar 12 milions d'inversió, i El Mundo titula "Pols de Zapatero a Moody's sobre la solvència d'Espanya".

A part del tema econòmic del dia, l'Avui també titula a la portada "Pla del Govern per fer dipòsits sota terra" i afegeix que la mina de Cardona allotjaria una reserva per als moments de crisi.

Alguns diaris també destaquen a la portada la detenció de quatre etarres, entre ells el presumpte cap militar de la banda.

"La incorporació de Cesc crea debat entre els culés", mostra l'Sport

El jugador català de l'Arsenal és el protagonista de la portada de l'Sport. El diari esportiu titula "Fitxatge dividit" i afegiex que la majoria de culés (el 61%) no pagaria més de 30 millons d'euros a l'Arsenal per recuperar el jugador. Seguint amb aquest tema, El Mundo Deportivo titula "A per en Cesc" i explica que el Barça reactivarà el seu interès per Fàbregas ara que ja han superat l'Arsenal a la Lliga de Campions, encara que la xifra que estan disposats a pagar per ell es manté en 45 milions.

stats