Resultats empresarials
Mèdia 23/07/2012

Prisa ingresa 1.277 milions d'euros el primer semestre però registra unes pèrdues de 61 milions

En el mateix període de l'any passat havia obtingut 11 milions de benefici

Ara
1 min

BarcelonaEl grup Prisa ha presentat aquest dilluns els seus resultats econòmics corresponents al primer semestre d'aquest 2012. L'empresa editora del diari 'El País' i propietària de la cadena SER, entre altres emissores, ha aconseguit uns ingressos de 1.277,59 milions d'euros, un 5,4% menys que en el mateix període de l'any passat. En un comunicat, el grup atribueix aquesta caiguda a "la debilitat del sector publicitari a Espanya i Portugal", i assenyala que "el sòlid comportament de la televisió de pagament i del negoci de l'educació, així com el creixement que aporta la important posició a l'Amèrica Llatina" han permès "compensar" el descens d'ingressos per publicitat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El resultat net de Prisa d'aquest primer semestre, però, és molt negatiu, especialment comparat amb l'aconseguit fa un any. El grup ha tancat amb unes pèrdues de 61,14 milions d'euros, mentre que el primer semestre del 2011 es va saldar amb 11,1 milions de beneficis. Aquest fort descens s'explica, si més no en part, per les despeses originades per la integració de Dédalo –la divisió d'impressió del grup– i les provisions derivades de l'acord tancat amb ONO.

Pel que fa al resultat abans d'impostos i amortitzacions (EBITDA), és de 209,08 milions d'euros, una xifra que també és inferior, en un 5,1%, a la de fa un any.

stats