Protecció Civil activa l'Inuncat en fase d'alerta a causa de la previsió d'aiguats i quatre notícies més del dia

Les cinc propostes de l'ARA per acabar la jornada ben informats 

Avís per intensitat de pluja de cara a aquest dimarts / METEOCAT

1.

Protecció Civil activa l'Inuncat en fase d'alerta a causa de la previsió d'aiguats. Aquesta nit les tempestes podrien ser molt fortes en alguns indrets de la costa i el prelitoral. 

2.

Marchena té "avançada" la sentència i vol notificar-la abans del 16 d'octubre. Fonts del tribunal no veuen "lògic" que la resolució es comuniqui en lectura pública.  Lesmes "felicita" Marchena i la fiscal general destaca la "imperiosa obligació" d'acatar la sentència. La Fiscalia posa en dubte la "imparcialitat" de la Generalitat amb els presos si són condemnats. 

3.

Ayuso proposa una plataforma d'empresaris catalans i madrilenys per "atreure inversions" després del Brexit. Álvarez de Toledo insisteix que si Torra tira endavant la independència acabarà a la presó. 

4.

CCOO denuncia que en deu anys s'han deixat d'invertir 8.500 milions d'euros en educació. El sindicat demana 3.000 docents més per recuperar el nivell que hi havia abans de les retallades. 

5.

L''speaker' del Parlament britànic renunciarà al càrrec el 31 d'octubre, el mateix dia previst per al Brexit. John Bercow, defensor de la Cambra dels Comuns davant del tancament de Boris Johnson, tira la tovallola.