Mèdia 03/09/2012

Putin s'agafa a 'Rasca i Pica' per prohibir 'Els Simpson'

El govern rus també ha canviat la franja horària de 'South Park' i n'ha censurat alguns capítols

Ara
1 min
'The Simpsons'

BarcelonaEl president de Rússia, Vladímir Putin, ha censurat l'emissió d''Els Simpson' per "immoral" i perquè "pot danyar la salut i el desenvolupament" dels nens. Segons 'FormulaTV', la prohibició de la ficció americana es deu, sobretot, a 'Rasca i Pica'. Es tracta d'una sèrie inclosa dins d''Els Simpson' protagonitzada per un gat i un ratolí, que sempre miren Bart i Lisa, els fills de la família. Inspirada en 'Tom i Jerry', els dos animals es fan la vida impossible mútuament però de manera sàdica i violenta.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

D'altra banda, el govern rus també ha aplicat la censura a 'South Park'. Aquesta sèrie no ha estat retirada de la graella però ha canviat de franja horària i ha passat a emetre's durant el 'late night', a les 23 hores. Tot i això, els capítols en què mor Kenny, un dels coprotagonistes, sí que s'han prohibit. És a dir, la majoria dels episodis de la ficció.

La censura que ha afectat les dues ficcions americanes s'empara en la nova llei russa de protecció de la infància, aprovada l'1 de setembre passat. Els canals de televisió que vulnerin la llei poden rebre una multa de fins a 5.000 euros (200.000 rubles) i, fins i tot, se'ls pot retirar el dret d'emissió.

stats