Mèdia 30/01/2011

Queco Novell: "Crec que maleeix haver dit «Prou»"

Albert Castellví
2 min
Queco Novell caracteritzat de Josep Cuní al  Polònia .

BARCELONA.Josep Cuní no només surt per TV3 als matins. Molts dijous al vespre també fa aparicions puntuals al Polònia , tot i que en aquest cas l'encarna Queco Novell.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Però com se'ls va acudir incorporar-lo com a personatge? L'actor assegura que se li ha esborrat "del disc dur" l'origen de la imitació, però que creu que va ser una petició de la direcció del programa: calia "treure en Cuní". "El que més em va quedar va ser la manera que té de vocalitzar quan parla, que no es deixa ni una lletra per dir. Mastega molt les paraules", destaca Novell.

Sortir al Polònia pot ser un homenatge o una tortura, però, segons sembla, Cuní s'ho ha pres bé: "No sé si li fa gràcia, però no em costa que estigui ofès ni molest, sinó tot el contrari". Ni tan sols quan els humoristes s'encarreguen de recordar-li un dels episodis més sorprenents que ha deixat fins ara Els matins : "Crec que cada vegada que veu el Cuní del Polònia dient «Prou» deu maleir l'hora en què va dir-ho", reflexiona Novell.

Però tot i així, l'actor recorda que en la gala del premi Català de l'Any 2007 el Cuní real i el doble van ballar junts una versió d' El rap del Prou que havia nascut al Polònia . "Ens ho vam passar molt bé", recorda, i assegura que "flipava" amb el grau de professionalitat de Cuní fins i tot en moments com aquest.

Tot i així, Novell creu que aquesta imatge menys seriosa del presentador també es pot veure a Els matins : "A la primera part informativa és el Cuní seriós, un periodista reputadíssim, però després, a la tertúlia i més endavant, li surten la ironia i les ganes de fer conya, i les deixa anar". Segons Novell, sap ser el presentador d'un programa "que tracta temes molt seriosos però que, quan cal, pot ser frívol".

stats