GUARDONS
Mèdia 01/11/2011

RNE triomfa als premis de l'Acadèmia de la Ràdio

A.c.r.
2 min

Barcelona.Ràdio Nacional d'Espanya (RNE) ha estat l'emissora més guardonada en la tercera edició dels Premios Nacionales de Radio, que concedeix l'Acadèmia Espanyola de les Arts i les Ciències Radiofòniques. Els professionals de l'emissora pública van endur-se quatre dels deu guardons que es van repartir, i que s'atorguen a partir de les votacions dels seus companys de professió.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Julio Ruiz, presentador de l'espai Disco grande a l'emissora musical Radio 3, ha aconseguit el guardó al millor presentador de programes musical, i Javier Izu ha estat nomenat millor presentador d'informació taurina. A més, RNE s'ha endut dos premis en l'apartat tècnic: Irene Moreno, de l'emissora catalana Ràdio 4, ha estat considerada la millor tècnica de control, mentre que en la categoria de tècnic d'exteriors el premi ha estat per a Antonio Hernández, responsable de l'emissió d'una edició d'España directo des d'un iot al Mediterrani.

A part de Ràdio Nacional, un altre dels grans triomfadors de la nit va ser Ramón García, que va endur-se el premi al millor presentador de programes. Tot i que aquesta temporada García forma part de la plantilla de la cadena Cope, el premi ha reconegut la tasca que va desenvolupar durant el curs passat al capdavant de l'edició de cap de setmana de Protagonistas, a Punto Radio. Aquesta emissora també va imposar-se en la categoria de millor secció d'humor, un premi que va recaure en l'espai El jardín de los bonsáis, que forma part de l'edició diària de Protagonistas.

La cadena SER també va sortir de l'acte de lliurament de premis amb dos guardons. Un va ser per a Esther Bazán, considerada la millor presentadora d'informatius, i l'altre el va recollir José Páramo com a millor locutor de publicitat.

Finalment, els professionals del sector van decidir atorgar el guardó al millor narrador esportiu a Alfredo Martínez, d'Onda Cero. La campanya El veranito, de Viajes El Corte Inglés, ha estat considerada la millor creació publicitària.

stats