MITJANS
Mèdia 24/01/2012

El govern espanyol farà una auditoria a RTVE i no crearà el Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals

Un CAC espanyol "ni és convenient ni és necessari", argumenta Soraya Sáenz de Santamaría, que creu que la protecció de l'espectador la poden dur a terme "altres organismes reguladors que ja existeixen"

Ara
2 min

BarcelonaLa vicepresidenta i portaveu del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat la supressió del Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals previst en la llei general audiovisual perquè entén que "ni és convenient ni necessari". També ha avançat que pensa encarregar una auditoria de RTVE per conèixer els comptes reals de l'ens públic.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant la seva compareixença parlamentària a la comissió constitucional del Congrés, Sáenz de Santamaría ha explicat que l'executiu ja ha pres la decisió d'eliminar el Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals. Segons ha justificat, “les seves funcions de protecció de l'espectador poden ser perfectament assumides per altres organismes reguladors que ja existeixen, sense necessitat de gastar 6,5 milions d'euros a crear-ne un de nou”.

A més, ha promès que buscarà un acord amb la resta dels grups parlamentaris per a la “renovació urgent” de la cúpula de RTVE i altres organismes pendents de nomenaments des de fa temps, com el Tribunal Constitucional, el Tribunal de Comptes i el Defensor del Poble.

Sáenz de Santamaría ha explicat que demà mateix té previst reunir-se amb el consell d'administració de RTVE per "analitzar l'ajust pressupostari" que el govern espanyol va aprovar el 30 de desembre i que implica una "reducció de 200 milions d'euros en l'aportació de l'Estat".

Al seu judici, el “compromís de reducció pressupostària” propicia “un bon moment” per incrementar “l'eficiència en la gestió de la ràdio i la televisió públiques”. El model de RTVE s'ha de revisar en funció del que “volem i el que ens podem permetre”.

La vicepresidenta ha al·legat que “els mitjans públics han d'operar amb criteris de qualitat i promoció de la cultura en un marc d'eficiència. "Analitzarem en profunditat l'ús dels recursos públics i impulsarem la reducció dels costos d'explotació de la Corporació”, ha exposat.

Per això, Sáenz de Santamaría ha avançat que el govern pensa encarregar una "auditoria completa dels comptes" de RTVE per fer una "anàlisi comparativa del funcionament del sector" i "determinar els àmbits en què és possible una eficiència més gran".

stats