RTVE posa en funcionament un canal informatiu a YouTube

La nova finestra tindrà un espai dedicat a resoldre dubtes sobre el coronavirus

En uns dies amb un gran volum de notícies a causa de la crisi del coronavirus, RTVE amplia la seva oferta amb la posada en marxa d’un canal informatiu a YouTube –RTVE Noticias– que ja està operatiu. Segons ha explicat la corporació pública espanyola, l’objectiu és “augmentar i concentrar l’activitat dels informatius de RTVE en aquesta plataforma”. El nou canal ofereix informacions d’última hora sobre tot el que passa a Espanya amb la participació dels diferents centres territorials i unitats informatives que té la corporació arreu de l’Estat.

Els usuaris que s’adrecin a aquest nou canal tindran accés a l’emissió en directe del canal 24 hores, a la programació informativa especial que està elaborant RTVE durant aquestes setmanes i a les compareixences dels líders polítics. A més dels directes, el nou canal comptarà amb les seccions Consultorio coronavirus, en què es resoldran dubtes que els espectadors tinguin sobre el virus, i RTVE verifica, que servirà per analitzar i desmentir les noticies falses que s’han viralitzat gràcies a les xarxes socials. La finestra de YouTube també pararà atenció a la informació internacional mitjançant les aportacions de les quinze corresponsalies de què disposa RTVE. 

“En aquests moments en què és especialment necessari l’accés a una informació veraç i contrastada, volem fer un esforç especial per posar el millor de la programació informativa de RTVE a l’abast d’un públic jove acostumat a passar gran part del seu temps en plataformes com YouTube”, explica Enric Hernández, director d’Informació i Actualitat de RTVE. Aquest nou canal informatiu se suma al genèric de RTVE, que actualment té un milió de subscriptors.