Publicitat
Publicitat

RTVE atribueix a producció de programes els pagaments amb targeta de crèdit sense justificar

L'ens nega les informacions que assignaven a la directiva el 70% de les despeses no justificades del darrer exercici

Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) desmenteix que els pagaments efectuats amb targetes de crèdit de l'ens públic es corresponguin a despeses sense justificar atribuïbles a la seva directiva. A través d'un comunicat, RTVE ha volgut negar així les informacions aparegudes aquest cap de setmana en diferents mitjans que afirmaven que, segons l'última Auditoria Pública de la corporació, encara provisional, menys del 30% de les despeses sufragades amb targetes de crèdit pels executius de RTVE s'acompanyaven amb informació suficient per poder-les justificar.

"El 70% de la despesa que es realitza a la corporació RTVE amb targeta de crèdit no correspon als seus directius, com indiquen de manera errònia algunes informacions publicades aquest cap de setmana, sinó a la producció de programes, als serveis informatius de televisió i ràdio, i a les corresponsalies a l'estranger. No es pot afirmar, per tant, que es tracti de targetes dels directius de la corporació RTVE", explica el comunicat.

"Les despeses associades al desenvolupament de l'activitat professional a la corporació RTVE han de ser sufragats per l'empresa, com passa en qualsevol altra societat. Les partides més importants són les despeses de viatges i les associades a relacions externes", s'especifica a la nota de premsa feta pública per l'ens. "Les targetes de crèdit són un mitjà de pagament alternatiu al pagament en efectiu de despeses professionals, i no suposen en cap cas una retribució en espècie ni un benefici pel seu titular, sinó per a la corporació RTVE que es dota d'una forma pràctica d'abonar despeses associades a la seva activitat", aclareix.

En referència a les informacions aparegudes, RTVE també aclareix que "l'informe de la Intervenció Delegada és confidencial, i té l'objectiu de contribuir a millorar la gestió de l'empresa". A més, assegura que, aquest any, en realitzar l'informe sobre el 2013, "ha estat la primera vegada que la Intervenció Delegada ha revisat aquest tipus de despeses d'una manera detallada".

Tal com explica la corporació, en la revisió d'aquestes despeses, la Intervenció Delegada d'Hisenda a RTVE ha estudiat la justificació documental d'un conjunt de liquidacions de despeses i ha comparat aquesta documentació amb una norma de l'ens públic de l'any 1990 que "no respon exactament a les pràctiques de supervisió i control de la despesa que estan seguint en l'actual corporació RTVE creada el 2007". La major part de manifestacions de la Intervenció Delegada es deuen a que "la norma citada no respon exactament a les pràctiques actuals" a la corporació, afegeix.

D'aquests casos, segons RTVE, el més freqüent és no fer constar el motiu de la despesa en la liquidació. No obstant, assegura la nota de premsa, el mateix informe reconeix que en fer referència al tipus de despesa, i amb la resta de documentació aportada, "el motiu de la despesa es pot deduir".

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT