TELEVISIÓ PÚBLICA
Mèdia 19/04/2012

RTVE tira de producció pròpia amb 'Stamos okupa2'

Alguna cosa es mou a l'apartat de sèries de RTVE: Stamos okupa2, una producció pròpia que protagonitzen Carmen Maura i Anabel Alonso. Creada pel director de ficció de la casa, es roda a Prado del Rey.

Natalia Araguás
2 min
RTVE tira de producció pròpia amb 'Stamos okupa2'

BARCELONA.Carmen Maura, Anabel Alonso i Alicia Hermida -l'Herminia de Cuéntame como pasó - es preparen per fer el salt a La 1 amb Stamos okupa2 . Aquesta comèdia s'ha salvat de la paràlisi que pateixen les sèries de ficció a RTVE a conseqüència de la retallada pressupostària. Es tracta d'una producció pròpia que ja s'està rodant a l'estudi 2 de Prado del Rey. El seu creador és Fernando López Puig, director de ficció de TVE.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La televisió pública manté en reserva la resta de les ficcions per al prime time . Els nous capítols d' Águila roja (produïda per Globomedia) i Gran reserva (Bambú) estan del tot acabats però no tenen data d'estrena. Tampoc la segona temporada de La República, de Diagonal TV, ni la primera d' Isabel , de la mateixa productora, que s'ha vist obligada a renunciar a una segona temporada abans del seu debut, en principi previst per al 30 de gener. RTVE evita així que aquestes sèries es comptabilitzin com a despesa per a aquest exercici, ja que el seu cost no es computa fins que no s'emeten.

Stamos okupa2 narra la vida d'uns personatges que han decidit deixar una residència de la tercera edat per ocupar un edifici on viuran en comunitat. És una història que "trenca els tòpics i en què la gent gran salta a la primera línia de joc", segons destaca RTVE. Carmen Maura i Alicia Hermida ja van coincidir en la versió espanyola de Las chicas de oro , que va registrar una mitjana de 292.500 espectadors (14,8% de share ). Davant els resultats, TVE no va apostar per una segona temporada de la ficció, produïda per José Luis Moreno.

El biopic de Julio Iglesias és l'única sèrie nova que RTVE ha decidit tirar endavant juntament amb Stamos okupa2 . De moment, la cadena pública ha trobat en el cinema l'alternativa més econòmica a les sèries de ficció. La 1 ja ofereix pel·lícules cinc dies de la setmana. Els dijous programa clàssics, els dilluns i els divendres reestrenes, els dissabtes cinema espanyol i els diumenges els títols més recents.

Trasllat als estudis Buñuel

La producció pròpia de RTVE es concentrarà a partir d'ara als estudis Buñuel de Madrid. El consell d'administració de la corporació va aprovar ahir invertir en programes informàtics i condicionament de grups electrògens i refrigeració d'aquestes instal·lacions. Guanyaran protagonisme en detriment de Prado del Rey, on s'ha detectat amiant. El trasllat als estudis Buñuel, que es prolongarà un any, és una "resposta pragmàtica per apostar per la producció interna", assenyalen fonts del consell. El rodatge de Stamos okupa2 "ha generat optimisme dins la casa".

stats