RTVE tanca l'exercici del 2018 amb un superàvit de 2 milions d'euros

La corporació estatal ha ingressat menys del previst, però també ha gastat per sota del pressupost

Radiotelevisió Espanyola (RTVE) ha tancat l'exercici del 2018 amb un resultat positiu de dos milions d'euros: va ingressar 976 milions, però només en va gastar 974. Les dues magnituds estan per sota del que s'havia pressupostat. Els ingressos han sigut un 2,5% inferiors als previstos, "com a resultat d'una aportació més baixa dels operadors de telecomunicacions i de televisió", una de les fonts de finançament de la corporació estatal, que depèn dels ingressos d'aquestes empreses. Les despeses han sigut un 2,7% inferiors a les previstes. 

Segons RTVE, al llarg del 2018 l'ens ha aconseguit "una eficiència més gran en les diferents activitats desenvolupades per la companyia per augmentar els recursos destinats a la producció de programes i a la millora de serveis que ofereix als ciutadans". Així, per exemple, ha crescut la despesa destinada a la compra de drets esportius i programes d'entreteniment, i en canvi les despeses indirectes de funcionament han mantingut la tendència a la baixa dels últims anys i s'han situat en 168 milions d'euros, un 3,8% menys que l'exercici anterior. 

En l'àmbit de personal, les despeses "s'han comportat en línia amb les previsions", amb increments motivats per l'antiguitat dels treballadors i la pujada salarial prevista als pressupostos de l'Estat. RTVE també ha dut a terme inversions per valor de 47,7 milions d'euros, que li han de permetre "incrementar i modernitzar la capacitat productiva i enfortir l'estratègia d'innovació digital".