RTVE tanca el 2015 amb unes pèrdues de 37,8 milions d'euros

La corporació assegura que ha complert el pressupost de despesa i atribueix el dèficit a la manca d'ingressos

El consell d'administració de Radiotelevisió Espanyola ha aprovat aquest dijous, per unanimitat, els comptes de l'any passat, que registren unes pèrdues de 37,8 milions d'euros, 4 milions més del que s'havia previst fa un mes.

Segons la corporació, però, aquest dèficit és conseqüència d'una "insuficiència en els ingressos", ja que l'ens públic " ha complert l'objectiu de despesa fixat als pressupostos generals de l'Estat". En aquest sentit, el president de RTVE, José Antonio Sánchez, ha recordat que la llei de finançament de la corporació preveu que l'estat compensi aquests ingressos inferiors als previstos amb una aportació extraordinària.

Així mateix, Sánchez ha destacat que, malgrat aquest resultat negatiu, RTVE ha retallat notablement les pèrdues en relació amb els 134,8 milions d'euros de dèficit que va generar el 2014, i ha recordat que la seva intenció és tancar el 2016 amb equilibri pressupostari, "amb unes fonts d'ingressos més sòlides i una situació patrimonial i financera sanejada". Els pressupostos estatals per a aquest any contemplen  incrementar en 100 milions d'euros l'aportació pública a RTVE.