Mèdia 17/05/2012

El govern espanyol justifica la nova elecció del president de RTVE per "desbloquejar una situació insostenible"

El ministre d'Indústria insisteix que, malgrat tot, buscaran el consens amb el PSOE

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl Congrés dels diputats convalida avui el reial decret que modifica el mètode d'elecció dels consellers i el president de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE). Com ja va anunciar la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, es posa en marxa una disposició de la llei que permet l'elecció per majoria absoluta, sense necessitar de buscar el suport del principal partit de l'oposició. El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ho ha argumentat per la necessitat de "desbloquejar una situació insostenible".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El ministre ha assegurat que des de la dimissió de l'expresident de l'organisme, el juliol passat, hi ha una situació de paràlisi que no permet, per exemple, aprovar els pressupostos de l'ens públic. Tot i el nou mecanisme que ara s'aplica –i que a la pràctica suposa aprovar una direcció només amb els vots del PP– s'ha compromès a seguir buscant el suport amb el PSOE. Els socialistes creuen que tot plegat amaga només l'intent de "controlar políticament i econòmicament" la televisió de l'Estat i "tornar a la televisió d'Aznar i Urdaci".

Amb aquest decret, els consellers passaran de 12 a 9 i, tret del president, no cobraran un sou.

El Congrés també convalida la part del decret que permet a partir d'ara el retorn de les ràdios als camps de futbol apel·lant al "dret de la informació".

stats