Mèdia 16/08/2012

La vaga de RTVV aconsegueix un seguiment del 90%, segons el comitè d'empresa

Els serveis mínims estan funcionant amb normalitat i s'apliquen només al personal vinculat als serveis informatius

Ara
2 min
Trebalaldors de RTVV, es manifesten contra l'ERO de Canal 9 i Ràdio 9

BarcelonaEl Comité d'Empresa xifra en un 90% el seguiment del primer dels sis dies de vaga convocats a tots els centres de treball de RTVV (Ràdio i Televisió Valenciana). La vaga protesta contra l'ERO que afecta la corporació i contra la intransigència mostrada per l'empresa durant el període de consultes.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tal com s'havia pactat entre l'empresa i el comitè de vaga, la programació de ràdio i televisió s'ha vist afectada en la seva totalitat. Tant Canal 9 com Nou 2 han suprimit la graella habitual i connectat amb el canal 9.24, que ofereix al llarg del dia únicament quatre rondes de notícies.

A la televisió pública, un rètol informa en pantalla de la vaga convocada pel comitè d'empresa. Les diverses rondes informatives inclouen una notícia sobre les causes de les mobilitzacions. També està previst que les dues edicions de 'Notícies 9' vegin reduïda la seva durada a la meitat. Al llarg del dia, no s'emetrà cap programa i demà divendres tampoc es farà el 'Bon Dia', sinó que s'enganxarà a l'emissió del 9.24.

També Ràdio Nou ha suprimit la programació habitual i emet el senyal de Sí Ràdio sense locució. Tant els butlletins horaris com els informatius s'han reduït a la meitat i cada mitja hora s'informa els oients de les causes de la parada.

Els serveis mínims, que estan funcionant amb normalitat, s'apliquen únicament al personal vinculat als serveis informatius i les instal.lacions estan pràcticament buides, segons informen els treballadors.

El comitè d'empresa considera que l'empresa no té cap voluntat d'arribar a acords, ja que es manté intransigent en el seu model, basat en l'externalització de tots els programes d'entreteniment i de l'àrea tècnica, a més de la reducció de la resta de departaments, propostes que es tradueixen en un model inviable de radiotelevisió pública. Amb aquestes premisses, l'ERO conclou amb la proposta de comiat col·lectiu per a 1.295 treballadors.

El comitè d'empresa de RTVV valora positivament el seguiment de la vaga coincidint amb la recta final de les negociacions i reitera la seva oposició a l'ERO, l'aposta per una radiotelevisió pública, en valencià i de qualitat, i la seva voluntat ferma de mantenir les mobilitzacions en defensa d'aquesta empresa i dels treballadors.

Demà divendres, segon dia de vaga, es convoca a les 10.00 h la concentració habitual que cada divendres es fa per informar els treballadors de com van les negociacions.

Respecte a la sessió de negociació que avui dijous hi havia convocada, després d'una hora de reunió, l'empresa ha demanat un recés fins les 17.00 h. La direcció de RTVV ha anunciat que presentarà la proposta final per escrit i que l'oferta econòmica comptarà amb el consentiment de la conselleria d'Economia valenciana.

stats