Publicitat
Publicitat

RTVV proposa als treballadors reduir en 200 els acomiadaments si la resta es rebaixa un 15% el sou

La rebaixa es compondria d'una reducció del 8% dels salaris que se sumaria a la rebaixa del 7% per la supressió per als empleats públics de la paga extra de Nadal

La direcció de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ha proposat reduir en 200 el nombre d'acomiadaments previstos en l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), de manera que l'ens compti amb una plantilla final de 600 treballadors, tot i que condiciona l'acord a una reducció salarial del 15%. Així consta en la proposta "definitiva" que RTVV ha comunicat aquest dijous als sindicats, en el marc de les negociacions sobre l'ERO que, inicialment, havia d'afectar un màxim de 1.295 empleats.

Aquesta rebaixa es compondria d'una reducció del 8% dels salaris que se sumaria a la rebaixa del 7% per la supressió per als empleats públics de la paga extra de Nadal. Els sindicats consultats han criticat aquesta nova proposta de la direcció i, a l'inici de la reunió del comitè d'empresa que s'està celebrant aquesta tarda, contemplaven rebutjar-la. L amenten que reduint els sous un 15% i aplicant una major flexibilitat laboral "aniran al carrer més de 1.000 treballadors".

Amb això, "els polsos amb els caps es mantindran", han assegurat les mateixes fonts, que han avançat que l'acord "probablement no serà aprovat" pel comitè d'empresa. Segons ha informat RTVV en un comunicat, d'una plantilla que inicialment quedaria en 400 treballadors s'ha ofert un acord per consolidar una plantilla final de 600 treballadors.

La direcció ha aclarit que, tot i això, la proposta inicial de reduir a 387 els llocs en l'ens plantejada per la consultora PricewaterhouseCoopers (PwC) és "un model viable". Des de l'ens han ressaltat així mateix que la reducció dels empleats afectats per l'ERO en 200 representa una millora del 50% respecte al plantejament inicial.

La direcció condiciona aquesta proposta a una reducció salarial d'un 8% de salari addicional, que se suma al 7% que suposa la suspensió de la paga extraordinària. També exigeix el compromís de negociar, a través del conveni col·lectiu, o per una altra via vàlida en dret, condicions de flexibilitat (temps de treball i funcions) "d'acord amb la realitat del sector".

Als 400 llocs previstos inicialment, que es distribuiran amb les funcions establertes en l'informe de l'empresa consultora, s'incorporaran els 48 empleats que ja va proposar en l'última reunió, personal tècnic, fonamentalment. A més, la plantilla augmentaria en 152 persones més, 20 de les quals ocuparien places de redactors de l'àrea d'informatius i 12 quedarien en llocs de tècnics i administratius.

Els 120 llocs de treball restants no tenen "distribució específica", tot i que la direcció ha avançat que es dirigirien majoritàriament a l'àrea de producció i mitjans tècnics i redaccions. Respecte a la indemnització, s'ofereix als sindicats tenir en compte el salari regulador de la paga extra suprimida recentment als treballadors del sector públic a l'hora de calcular aquesta compensació.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT