RECONEIXEMENT PROFESSIONAL
Mèdia 09/05/2012

Ràdio Associació premia Vador Lladó

Vador Lladó rebrà demà el premi Ràdio Associació al millor professional del mitjà. El jurat va fer pública ahir la llista de guardonats, entre els quals hi ha Catalunya Música, que compleix 25 anys.

Albert Castellví Roca
2 min
Vador Lladó ha guanyat el premi Radio Associació al millor professional de ràdio per la seva tasca al capdavant del despertador de RAC105 Fricandó matiner.

BARCELONA.El presentador del Fricandó matiner , Vador Lladó, ha estat reconegut amb el premi Ràdio Associació al millor professional de ràdio. En l'acta feta pública ahir, el jurat valora la capacitat de Lladó per "desenvolupar amb gran èxit una manera singular de dirigir i presentar un espectacle radiofònic despertador". Lladó du a terme aquesta tasca a RAC105 des de fa 6 anys, però abans ja ho havia fet també a Flaixbac com a presentador d' El matí i la mare que el va parir .

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A més d'ell, també han estat guardonats a títol individual, amb mencions d'honor, tres professionals de la comunicació amb una llarga trajectòria, com són Alfons Arús -actualment al capdavant d' Arucitys, de 8TV-, Rosa Badia -"una referència", segons el jurat, a Ràdio Barcelona, on actualment presenta Tot és comèdia - i Albert Malla -locutor especialitzat en "la divulgació de la música pop i rock"-. El president de Ràdio Associació, Jordi Margarit, va destacar de tots tres que "l'experiència els ha convertit en referents" per als professionals del sector.

Televisió de Mallorca

El jurat ha atorgat encara una quarta menció d'honor, en aquest cas a un col·lectiu: la plataforma ciutadana en suport de Ràdio i Televisió de Mallorca -clausurades pel Consell de Mallorca al desembre-, per la seva "defensa de la pluralitat en la comunicació" i per "mobilitzar la societat" contra el tancament dels mitjans, un fet que, en opinió del jurat "ha suposat un atac a la llibertat d'expressió".

En la categoria de millor programa de ràdio, el premi ha recaigut en la programació especial amb què Catalunya Música celebra enguany el 25è aniversari del seu inici d'emissions. En opinó de Margarit, aquesta emissora "dóna sentit d'identitat, de nació" a Catalunya, ja que "en qualsevol país del món hi ha una emissora clàssica". Per això, diu, "Catalunya Música és el senyal de normalitat que li cal al país". Per la seva banda, el programa de TV3 No me les puc treure del cap ha guanyat el Guardó 1924, destinat al conjunt del sector audiovisual.

En l'àmbit de la innovació, el premi ha estat per a Punt org , de Ràdio Estel, un programa "microfinançat per la mateixa audiència", mentre que l'espai de divulgació científica amb humor Pa ciència la nostra , de Sants3 Ràdio, s'ha imposat en la categoria de ràdio local. Sobre aquests mitjans, Margarit va negar la visió generalitzada que els qualifica de "banc de proves per a futurs professionals", i va destacar que "són un servei d'utilitat pública".

La gala de lliurament dels premis tindrà lloc demà al vespre a l'auditori de l'ONCE de Barcelona.

stats