MITJANS PÚBLICS
Mèdia 20/04/2012

Ramon Rovira declina l'oferta de dirigir TV3

Tot i que el seu nom es donava per fet com a futur director de TV3, Ramon Rovira ha rebutjat l'oferta plantejada pel nou president de la Corporació, Brauli Duart. El relleu encara pot trigar setmanes.

àlex Gutiérrez M.
2 min
Rovira va estar treballant a TV3 durant dues dècades abans de marxar a Banc Sabadell.

BARCELONA.Ramon Rovira no serà finalment el nou director de TV3. El periodista ha declinat finalment l'oferta que li havia traslladat el nou president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, i que s'havia de votar en el ple del consell de govern. La inevitabilitat d'un pla de redimensionament de la televisió pública catalana ha pesat de manera determinant en la decisió. Rovira va comunicar ahir mateix a la cúpula de Banc Sabadell la voluntat de seguir sent el seu responsable de comunicació i relacions institucionals, amb rang de sotsdirector general.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant dues dècades, Ramon Rovira va ocupar diferents càrrecs de responsabilitat a TV3. Va ingressar a la casa com a responsable de la delegació de Girona, abans de fer el salt als estudis de Sant Joan Despí per ser cap de política. L'any 1996 va marxar a Washington, on va ser corresponsal de la cadena durant cinc anys. A la tornada, va ocupar la direcció d'informatius. Amb l'arribada del tripartit es va remodelar el consell de govern de la CCMA i ell va passar a exercir de cap de comunicació. Ho va ser durant dos anys, abans de fitxar pel Banc Sabadell. Aquestes tasques les va compaginar amb la direcció i presentació dels primers anys del programa de debat Àgora .

Les carbasses de Rovira compliquen l'elecció d'un relleu ràpid per a Mònica Terribas. Fonts de la Corporació reconeixen que el procés pot trigar setmanes. La pròxima reunió del consell de govern tindrà lloc dimecres que ve, tot i que el president pot convocar-ne una d'extraordinària si ho considera oportú.

Crítiques a l'opacitat del procés

El PSC, mentrestant, defensa ara mantenir Mònica Terribas al capdavant de la televisió pública. Fonts del partit reconeixen que "no hi ha motius periodístics per al seu cessament", vistos els resultats d'audiència aconseguits. TV3 va retornar el 2010 al lideratge, després de sis anys consecutius de cedir aquesta posició a Telecinco.

Els socialistes han avançat que no donaran suport a un candidat que sigui fruit únicament d'un pacte entre CiU i PP. En tot cas, els seus dos membres no són determinants en un consell de sis, on CiU (tres membres) i PP (un) són suficients per aprovar nomenaments.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha criticat l'opacitat del procés d'elecció. "En les democràcies normals els alts càrrecs professionals es trien per avaluació de currículum i coneixements, per concurs o per oposició, i almenys es decideix entre una terna de candidats i no amb l'opacitat a que aquí ens tenen acostumats", relaten en un comunicat.

Mentrestant, la decisió sobre Catalunya Ràdio genera menys soroll de fons. Una opció que s'avalua és la continuïtat de l'actual director, Ramon Mateu, tot i que de moment no hi ha hagut cap contacte oficial entre el directiu i el nou consell de govern de l'ens.

stats